Cele mai noi articole · Știri de ultimă oră · Politică internațională

LIVE Israel & Ucraina în război – cele mai noi știri- săptămânile 38, 39 & 40 (anul 2)

CITIȚI cele mai noi știri despre războiul din Israel și Ucraina, precum și informații din întreaga lume AICI

Finlanda și-a închis complet granița cu Rusia, luată cu asalt de migranți africani și asiatici trimiși de regimul Putin ca să destabilizeze țara vecină. Anterior, potrivit agenției Nexta, fuseseră închise opt din nouă puncte de trecere, lîsându-l deschis pe cel mai nordic. Acum a fost închis și ultimul.

 • Forțele ruse și-au redus numărul de atacuri aeriene pe front, dar activitățile infanteriei lor rămân ample, a informat generalul Oleksandr Tarnavskyi, comandantul Grupului Tavria care luptă în sud-est.
 • Potrivit raportului, Rusia a efectuat patru lovituri aeriene pe linia frontului de sud-est în ultima zi.
 • 50 de ciocniri au avut loc între forțele ucrainene și cele rusești, iar trupele ruse au lansat 912 baraje de artilerie în zonă.
 • Ucrainenii au distrus 24 de piese de echipament militar rusesc, inclusiv un tanc, patru blindate de transport de trupe, patru sisteme de artilerie, 12 drone și trei vehicule, în timp ce 21 de vehicule rusești au fost avariate;
 • Defensivă în est, ofensivă în sud-est. Între timp, forțele ucrainene țin liniile de apărare pe axa Avdiivka în timp ce desfășoară o ofensivă în direcția Melitopol.
 • Atacurile asupra localității Avdiivka, poarta de acces către Donețkul ocupat, cel mai important oraș din Donbas, au fost foarte costisitoare pentru Moscova, atât la nivel de pierderi umane, cât și de echipament, notează aceeași sursă.
 • Trupele ruse se pregătesc de o nouă ofensivă de amploare la Avdiikva, după și-au intensificat atacurile terestre asupra orașului și a așezărilor din jur la începutul lunii octombrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al grupului Tavria din armata ucraineană, Oleksandr Ștupun. Ofensiva terestră a Moscovei a fost susținută de bombardamente puternice și lovituri aeriene, care continuă să provoace victime în rândul rezidenților civili.
 • Comandamentul rus are ca scop, spun ucrainenii, încercuirea orașului și apoi, asaltul final. Avdiivka este, ca și Bahmutul din apropiere, o mare de ruine.
 • Pe frontul de sud, forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă în vestu regiunii Zaporojjea, vineri 17 noiembrie și au realizat un avans marginal confirmat. Imaginile geolocalizate publicate joi, 16 noiembrie, arată că armata Kievului a înaintat la sud-vest de Robotyne.
 • Și unitățile ruse atacă în sud-estul Ucrainei, la granița dintre regiunile Donețk și Zaporojjea, reușind să avanseze la est de Urojaine, informează analiștii militari ai ISW.
 • Oficialii de la Kiev au declarat vineri seara, că forțele ucrainene au stabilit capete de pod pe malul de est (stâng) al Niprului, în regiunea Herson, și desfășoară operațiuni la sol menite să împingă trupele invadatoare ruse din raza de artilerie a malului de vest (dreapt) al fluviului.

Israelul a anunțat pauze umanitare de 4 ore și a deschis din nou Salah A Din, drumul de evacuare spre a civililor oalestinieni, care rămâne deschis timp de 7 ore, între orele 9 și 16. Nici n-a apucat Israelul să anunțe pauze umanitare, că au și ieșit trimișii diverselor organizații ale ONU să afirme că cele 4 ore de pauză n-ar ajunge. Așa de pildă a cerut șeful biroul berlinez al Programului Alimentar Mondial pauze mai lungi de 4 ore.

 • Armata Israelului își continuă cu succes operațiunile terestre în Gaza, avansând în nord-vestul teritoriului, prin cartierul al Nasr, luptându-se cu milițiile Hamas la sol;
 • IDF a găsit un tunel folosit de Hamas într-o moschee din fâșie;
 • Forțele terestre au direcționat avioane de vânătoare și elicoptere de luptă pentru a lovi un grup palestinian care trăgea în soldații israelieni folosit rachete anti-tanc;
 • În ultimele 24 de ore, aviația miliatară israeliană a lovit aproximativ 200 de ținte Hamas, inclusiv teroriști, depozite de arme, locuri de lansare a rachetelor antitanc și un cartier general militar.
 • Israelul face presiuni pe Hamas să-și predea pozițiile din interiorul spitalului Al Shifa, de unde operează în ciuda pacienților, copii sau adulți.

Israelul va ajuta la evacuarea de bebeluși din spitalul Al Shifa, din Gaza. Statul evreu a negat că ar asedia clinica. ”Partea de est a spitalului Al Shifa este liberă”, a reliefat amiralul Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF. OMS anunțase că ar fi pierdut legătura cu spitalul. IDf afirmă că aici se află comandamentul, sau principalul cartier general al Hamas. Israelienii au prezentat multiple probe că așa stau lucrurile.

 • Forțele de Apărare Israelului au relatat că de la începutul operațiunii Săbii de Fier au capturat 11 avanposturi Hamas în nordul fâșiei Gaza.
 • În operațiunile de peste noapte, trupele Brigăzii Nahal din armata israeliană au găsit și ulterior au distrus o intrare de tunel în apropierea unei școli.
 • Brigada 215 a IDF a identificat un grup de teroriști Hamas care se apropiau de trupele Brigăzii Givati ​​și a direcționat o aeronavă să-i lovească, conform Times of Israel.
 • Marina a realizat lovituri în timpul nopții, vizând clădirile folosite de agenții Hamas în nordul Gazei. Unele dintre aceste lovituri au fost conduse de forțele terestre. Marina militară a Israelului a distrus și câteva depozite de armament ale Hamas.

În luptele din Gaza a căzut sergentul major Eliahou Benjamin Elmakayes. El este al 34-lea militar israelian ucis în fâșie.

Update 09:30 🇩🇪 Germania comemorează azi victimele urii și violenței antisemite organizate de naziști acum 85 de ani, în cel de-al treilea Reich, ca pogrom la nivel național. Reaprinse, întețite și lăsate să ardă în vâlvătăi de naziști, flăcările urii descărcate în uriașul pogrom național de la 9 noiembrie au mistuit o mare parte din comunitățile evreiești din Germania, vieți, cărți sfinte, sinagogi și o îndelungată simbioză culturală iudeo-germană.

În așa zisa ”noapte de cristal”, denumire margând spargerile de case și de vitrine ale magazinelor evreiești, au fost uciși sute de evrei, alți 300 s-au sinucis, în timp ce zeci de mii au fost deportați lagăre de concentrare. Bundestagul dezbate azi, pe acest subiect, protejarea vieții evreiești în Europa, tot mai amenințate de gloate antisemite. La dezbateri a fost invitat să ia parte ambasadorului israelian la Berlin. Reprezentata AFD, Beatrix von Storch, a acuzat politica imigraționistă a stângii germane, care a importat ani la rând uriașe mase de antisemiți din Orientul Apropiat și Mijlociu.


 

LIVE Israel & Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- săptămânile 35, 36 & 37

LIVE Israel & Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- săptămânile 34 & 35

LIVE Israel & Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- săptămânile 32 & 33

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 29, 30 & 31

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 27&28

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 25 & 26

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 23 & 24

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 21 și 22

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 19 & 20

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 16, 17 & 18

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 12, 13, 14 & 15

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 9, 10 & 11

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 5, 6, 7 & 8

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri– anul 2 – săptămânile 1, 2, 3 & 4

ȘTIRI: (LIVE) Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 51 & 52

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 48, 49 & 50

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 42, 43, 44 & 45

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 38, 39, 40 & 41

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 30, 31, 32 & 33

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 25, 26, 27, 28 & 29

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămâna 21, 22, 23 și 24

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 16, 17, 18, 19 & 20

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 12, 13, 14 & 15

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 9, 10, 11

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 7 și 8

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 5 și 6

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 3 și 4

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – primele 14 zile

3 gânduri despre „LIVE Israel & Ucraina în război – cele mai noi știri- săptămânile 38, 39 & 40 (anul 2)

 1. “…Albanese, a cerut Israelului, în Australia, ”să facă pace” cu organizația… “. Absurd! Un stat nu poate trata decât cu un alt stat. Altfel, nu exista nici o garanție ca “organizația” (care nu este subiect de drept internațional) își va respecta obligațiile asumate. Verzi “acordul” încheiat de SUA (D. Trump) cu Taliban.

Scrie un comentariu