Cele mai noi articole · Politică internațională

La braț cu presa și stânga radicală, antisemitismul islamist cere puterea pe glob

8 gânduri despre „La braț cu presa și stânga radicală, antisemitismul islamist cere puterea pe glob

 1. Nu cred că Gaza va rămâne mult timp sub control israelian. Ar fi o prostie inutilă. Ar avea responsabilitatea a +2 milioane de arabi. Sper să aibă destulă minte să plece după ce toacă suficienți hamași. După aia n-au decât să facă un zid de securitate cât mai solid (în locul gardului de acum), să blocheze complet accesul spre și dinspre fâșie și să fie ceva mai puțin zgârciți cu paza zidului. După care găzarii n-au decât să fiarbă-n suc propriu. La o adică au frontieră comună cu Egiptul. Vor mai fi nevoiți să mai facă incursiuni în fâșie, dar o ocupație permanentă ar fi o povară mai mare decât merită.

  Chestia cu antisemitismul ajuns la cote greu de imaginat are totuși (și) unele resorturi neașteptate. Se pare că sistemul imunitar aal evreilor e defect bine de tot. Și nu e ceva conjunctural, ci pare mai degrabă o afecțiune cronică. Majoritatea evreilor americani votează cu fanatism de peste un secol stânga. Cică Harry Truman ar fi spus odinioară ceva de genul „Evreii îmi dau 6 milioane de voturi. Ce-mi dau arabii?”

  Până la un punct treaba asta a mers binișor. Președinți de stânga ca Roosevelt, Truman și Johnson chiar au ajutat Israelul în momente dificile, deci putem spune că și-au respectat partea lor din„contractul social”. Lucrurile au început să penduleze lent în direcția ailaltă în vremea lui Carter, ca s-o ia apoi bine de tot la vale sub Clinton. Care Clinton a inaugurat muzeul american al holocaustului dar în același timp a forțat Israelul la un acord de pace sinucigaș în 2000. Noroc că Arafat se temea mai tare de un stat palestinian arab ca evreii, și s-a retras din cel mai bun acord posibil. Obama și Biden sunt pe față ostili Israelului. Iar în partidul democrat american a apărut un curent antievreiesc care ar trezi admirația sinceră a lui Goebbels. 😁 Niciunul din acești trei ultimi președinți de stânga nu ar fi ajuns la Casa Albă dacă măcar 1/4 din alegătorii evrei americani ar fi votat cu contracandidații lor

  Același lucru în media. NYT, LA Times, CNN, MS-NBC au probabil cam jumătate din redactori evrei. Ceea ce nu-i oprește să cheme la stârpirea Israelului și implicit la stârpirea a milioane de conaționali de ai lor. Același fanatism turbat împotriva propiei națiuni îl vedem de exemplu la senatorul american de stânga Bernie Sanders (născut evreu!) care e „nașul politic” al unui antisemit isteric ca Cenk Uygur și protector al unor creaturi ca Ilhan Omar, Rashida Taleeb sau Alexandria Ocasio Cortez. Îl vedem de asemenea la fel de bine la universitari ca Noam Chomsky (evreu și el), ca să numai vorbim de „filantropul” evreu George Soros, care de mai bine de 7 ani investește bani frumoși în propaganda împotriva sionismului și a Israelului.

  Nu am văzut niciodată pe NIMENI din comunitatea evreiască punându-le la index pe oricare din aceste gunoaie. De fiecare dată când ideile și politicile lor demențiale sunt chestionate, ei scot automat din joben iepurele antisemitismului. Adică cine-i chestionează o face doar pentru că ei sunt evrei și ăla e antisemit. Bernie Sanders care-i făcea campanie lui Cenk Uygur și cânta împreună cu acesta partitura „statului fascist israelian” sau a „regimului de Apartheid de la Ierusalim” nu are umbră de antisemitism în el, și ca atare e apărat de comunitatea evreiască ce se solidarizează pavlovian cu el. 🙄

  Altă fază șocantă a fost povestită într-un interviu recent de președintele Israelului, Isaac Herzog, el însuși om de stânga:

  https://youtu.be/J-6ZnQEwO-8

  Conform președintelui israelian cel puțin unul din kibbuțurile atacate de hamași pe 7 Octombrie (Beeri) era format din oameni de stânga înrolați în tot soul de asociații ce militează pentru „eliberarea palestinienilor”, pentru înfrățirea arabilor cu evreii și alte celea.. Oameni ce ar fi oferit suport, și provizii, adesea în afara legii, bieților găzari ce au venit mai apoi să le taie gâturile.

  La fel chestia cu concertul/festivalul Nova atacat de hamași. În mod cert era o treabă tipic „progresistă”. Chermeza s-a ținut în ziua unei mari sărbători religioase mozaice (Reînoirea Torei) și era la fel de provocator și de prost gust ca un concert rock în Vinerea Mare în fața Patriarhiei. Foarte probabil că dacă participanți la concert n-ar fi fost răpiți și uciși de pașnicii hamași ar fi azi pe străzile marilor orașe occidentale behăind ca oile lui Orwell:

  „From the river to the sea
  Palestine will be free.”

  Sigur că în istorie s-au mai văzut răbufniri de ură irațională împotriva unui popor sau a unei comunități anume. Ce este inedit în acest caz e paralizaia cvasitotală a sistemului imunitar al evreilor. Nu știu dacă a mai existat un caz în istorie în care atât de multe personalități ale unei comunități să incite cu atât fanatism împotriva propriei comunități în timp ce acea comunitate nu schițează niciun gest de excludere a lor.

  Cazul cel mai grotesc a fost cel al lui Cenk Uygur candidat „democrat” la Congresul SUA în California, care își făcea campanie electorală bolborosind ceva despre caracterul fascist și criminal al statului Israel și urgența eliminării „tumorii sioniste” din inima Orientului Mijlociu (ce-o fi avut asta cu California?!) avându-l în spatele său pe senatorul evreu Bernie Sanders ce afișa un zâmbet senil. E adevărat că Sanders și-a retras cu jumătate de gură sprijinul, dar Uygur a continuat să spună (și are dovezi irefutabile, nu-i așa?) că afirmațiile sale despre Israel sunt de altfel susținute de evrei proeminenți. Bernie, după ce și-a retras sprijinul pentru campania lui Uygur din 2020 a apărut de mai multe ori al emisiunea de tot rahatul a acestuia de pe Youtube (Junii turci) și desigur îl saponină pe Uygur în campania sa prezidențială din 2024, la care acesta a scos un splendid 0% în sondajele pentru primarele partidului democrat. 😂

  1. Aveți în diverse privințe dreptate. Nu generalizați însă abuziv. Da, sunt mulți evrei de stânga. Spre marea lor pagubă sunt și destui evrei antisemiți, care se urăsc pe sine. Ca Amira Hass. Nu e un fenomen nou. Dar hai să nu-i aruncăm pe toți în aceeași oală. Antisemitismul e o boală de care se poate contamina oricine, că n-are granițe etnice.

   1. Nu generalizez și nici nu-i arunc pe toți în aceeași oală, dar numerele sunt totuși șocante. Conform estimărilor DNC 5.5 milioane de evrei americani, adică +85% din evreii americani adulți au votat în 2020 cu Biden (făcându-l practic președinte!), cu stânga lui Bernie, a lui Ilhan Omar & Co. Adică au votat niște creaturi ce predică într-o veselie stârpirea Israelului și a câtorva milioane de evrei.

    Oare câți evrei au votat cu Hitler în 1932 sau 1933? În mod cert nici 10% și nicidecum peste 80% – ceea ce vi se pare dumneavoastră normal azi. 🙄

    Între noi fie vorba Hitler s-a jenat oarecum de uciderea la scară industrială a evreilor. El n-a vizitat niciodată lagărele morții. A comis crima în mare secret. Deci probabil a avut o oarecare idee că ceea ce face nu e deloc lăudabil. Ăștia de acum au filmat în direct masacrul de pe 7 Octombrie ca pe o faptă eroică. Sigur că ei n-au capacitatea de a ucide la scară industrială pe care o avea Hitler. Nu o au încă. Dar ura și dorința e a ucide e poate chiar mai fierbinte. Și cu toate astea se bucură de un sprijin absolut stupefiant din partea viitoarelor victime…

  1. V-ar plăcea ca fiica și fiul dvs să participe la studii naziste, din specia celor care vă acuză țara, fals, de nazism? Acuza de apartheid la adresa Israelului nu e doar falsă. E o răsturnare propagandistică a realității de fapt, realitate în care partea palestiniană (și suporterii ei) nu suportă existența niciunui evreu în Gaza sau altundeva, în schimb arabii israelieni reprezintă 21% din populație și sunt votați în Parlament, ajung în guverne și Curte Supremă, intră în redacții, poliție și armată israeliană, unde ajung colonei. Apartheid? O fantezie antisemită, în privința Israelului. O realitate, în teritoriile palestiniene. Era perfect normal ca Israelul să ceară universității să renunțe la predarea unei materii care se poate numi ”antisemitism”. Oare cum de nu ați înțeles acest lucru?

  2. Dincolo de orice povești, în Israel trăiesc aproape 2 milioane de arabi, ca cetățeni ai statului israelian. Au toate drepturile etnicilor evrei și sunt scutiți de serviciul militar obligatoriu. Asta-i singura „discriminare”.

   Câți evrei pot trăi în orice stat arab? Întreb pentru un prieten 😂 La sfârșitul anilor 40 undeva între 800000 și un milion de evrei din Maroc până-n Irak au fost expulzați din țările arabe doar cu hainele de pe ei. Apropos de refugiați. israelul i-a integrat pe toți ăștia. Arabii îi țin pe ai lor până azi închiși în lagăre.

   Și apropos de caracterul „fascist” la Israelului, în 2020 planul de pace al lui Trump, ce prevedea transferul unor zone cu majoritate arabă de la Israel la noul stat palestinian arab, a provocat panica arabilor cu pașapoarte israeliene ce au descoperit brusc că de fapt le prieste „Apartheid-ul” evreiesc decât orice țară arabă.😉

   https://www.thenationalnews.com/world/mena/thousands-of-arabs-protest-in-israel-against-trump-peace-plan-1.972752

   1. Cînd s-a înființat statul Israel, numărul palestinienilor trăitori în noul stat era de 156 000. Atît de rău au fost discriminați și persecutați de evrei, încît au fugit care-ncotro, pînă cînd n-au mai rămas dintre ei în prezent decît… 2,1 milioane.

Scrie un comentariu