Cele mai noi articole

Războiul antiterorist: inadecvări militare occidentale

8 gânduri despre „Războiul antiterorist: inadecvări militare occidentale

 1. Cu tot respectul dl. Petre Iancu !
  Exista un singur adevar , care inseamna pacea !
  Eu il spun astfel : 450 (cu bunavointa celorlalti aprox. 600 milioane) sub acelasi “acoperiș” sofisticat numit “IDENTITATE” !
  Restul este o vorba numita variante , adica minciuna intoarsa pe toate fetele posibile !
  IAR MINCIUNA ESTE RAZBOI
  Sunt cetatean european si Europa va fi prin pace un model pentru lume ! ❤
  Am simtit ca , pot si de asta sunt !
  Va multumesc pentru tot !

  1. Dom Florin, uneori sunteti lizibil, alte ori sunteti ilizibil.
   Ma intreb dece dom Iancu nu va taie comentriile anapoda? Si sa va spun dece. Dumnealui e un democrat din fire. Poate ingurgita critici la obiect si fara de obiect.
   Dar nu depasiti limitele Agorei. O s-o terminati in Afganistan.

  2. Citesc și mă îngrozesc de ce poate să facă propaganda leftistă din creierii unui om…
   Si vis Pacem para Bellum, asta se știa încă din antichitate.
   Vrei să fii neutru, să nu fii de nici o parte și să fii în pace cu toată lumea?… Ok, dacă vrei să fii așa, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te înarmezi pînă-n dinți. Ca Elveția. sau ca Suedia. Asta este singura neutralitate care este respectată. Doar frica păzește bostănăria. Dacă îți închipui că neutralitatea te apără, amintește-ți cum a trecut Hitler peste neutra Belgie ca peste o iapă cheală, durîndu-l fix în cot de neutralitatea ei. Dacă te legeni în iluzia că nu mai e nevoie să-ți bați capul cu apărarea, că te apără dreptul internațional, amintește-ți că atunci cînd Putin a dezlănțuit agresiunea asupra Ucrainei, a călcat în picioare Charta ONU, Actul final de la Helsinki și Memorandumul de la Budapesta (poate și altele) pe care statul rus s-a angajat prin semnarea acelor documente să le respecte. În fața oricărui agresor lipsit de scrupule (și există destui), normele de drept internațional și angajamentele semnate nu-s decît simple petece de hîrtie, iar apărarea din dosul ramurii de măslin nu este decît o afișare a slăbiciunii care nu face decît să-l asmută asupra prăzii precum mirosul de sînge îi asmute pe rechini.
   Dacă Europa are să se scufunde într-un asemenea hal de tembelism încît să ajungă să-și închipuie că se poate apăra stînd în fundul gol și fluturînd ramura de măslin cu o mînă și dreptul internațional cu cealaltă în fața unora care vor să-și extindă imperiul de la Vladivostok la Gibraltar, sau în fața altora care o vor califat, asta ar însemna să se autocondamne la ștergerea garantată de pe hartă.

   Întotdeauna cînd ai ceva, există cineva care vrea ca acel ceva al tău să devină al lui. Inclusiv atunci cînd ai o țară.
   Vrei pace?… nu o poți obține decît într-un singur fel: clădește-ți o forță militară într-atît de redutabilă, încît simplul gînd al oricărui potențial agresor de a încerca să vină peste tine să-l cutremure de groază.

 2. Domnului Manea Dinut ! Ziceati de pace ? Cu cine dom’le, cu Hamas, cu Fratia Musulmana ? Sa nu va tin prea mult ca poate va grabiti.

  Carta Hamas, august 1988 prezintă în mod clar intențiile teroriste si criminale ale gruparii. În consecință, ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie în Israel este în deplină concordanță cu scopurile explicite și obiectivele declarate ale Hamas. A fost, de fapt, concretizarea incipientă a adevăratelor ambiții ale Hamas si a tuturor celorlalte grupuri teroriste islamice.
  Art 2 proclama: „Israelul va exista și va continua să existe până când Islamul îl va anihila, așa cum i-a nimicit și pe alții înaintea lui”.
  Pentru ca nu cumva să existe vreun dubiu cu privire la scopurile sângeroase ale Hamas față de Israel și poporul evreu, introducerea continuă să explice:
  „Aceasta Carta, a Mișcării de Rezistență Islamică (HAMAS), clarifică imaginea sa, dezvăluie identitatea sa, subliniază poziția sa, explică obiectivele sale, vorbește despre speranțele sale și face apel la susținerea, adoptarea și aderarea la rândurile sale. Lupta noastră împotriva evreilor este foarte mare și foarte serioasă… Este un pas care, în mod inevitabil, ar trebui să fie urmat de alți pași”.
  După un limbaj explicativ general despre fundamentul religios și intențiile nobile ale Hamas, Carta ajunge la motivatia Mișcării de Rezistență Islamică: adica, măcelărirea evreilor.
  „Ziua Judecății nu va veni”, proclamă aceasta, ( inclusiv Coranul) „până când musulmanii nu se vor lupta cu evreii (ucigându-i pe evrei), când evreul se va ascunde după pietre și copaci. pietrele și copacii vor spune: “O, musulmani, o, Abdulla, este un evreu în spatele meu, veniți și ucideți-l”……. Capisci ?
  In total sant doar 36 de articole foarte clare. Eu am adus doar unul pt degustare.

 3. 16 Aug. – O.O3 h și 06.36 h ; 17 Aug. – 21.42 h ; … 20 Aug. ; … ; … Oct. ; 09 Nov. ; 10 Nov. ;
  am prezentat anumite lucruri pe acest blog !
  dacā dv. gāsiți vreo legāturā … m-aș mira !
  dl. Petre Iancu , jurnalist profesionist , un om care cunoaște POPORUL ALES , cred a vāzut !
  eu doar mārturisesc acum : “entitatea” la care
  am “privit” în tācere pe 16(7) Aug. : ISRAEL !
  AZI E PESTE TOT , nu-i așa ?
  tot în tācere am privit împreunā cu și pentru alțiii , iar când am spus , a fost din suflet !
  dacā ei , mā privesc de-acolo , unde sunt … e pace și liniște ! EU I-AM SIMȚIT MEREU !
  mesajul a plecat , un mesaj al suferinței pure ,
  îndrāgostitā de viațā !
  vā rog (re)citiți – mā , dacā vreți rāspunsuri !
  pot rāspunde punctual , pe informație citatā , mā doare propaganda !
  e vorba de f. multā suferințā ! cu adevārat !
  mulțumesc !
  (prenumele meu este Florin – Dinuț)

Scrie un comentariu