Cele mai noi articole · Știri de ultimă oră · Politică internațională · România

LIVE Israel & Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- săptămânile 35, 36 & 37

Armata israeliană a declarat că le va permite palestinienilor să călătorească pe o autostradă principală din Fâșia Gaza sâmbătă, ca parte a eforturilor sale vechi de trei săptămâni de a încuraja civilii să evacueze spre sud, departe de zonele care sunt în centrul războiului său cu Hamas.

Într-o postare pe rețelele de socializare în limba arabă, armata a spus că drumul Salah a-Din ar putea fi folosit între ora 13:00. și 16 p.m. (1100 GMT și 1400). „Dacă îți pasă de tine și de cei dragi, ține cont de instrucțiunile noastre de a merge spre sud”, a adăugat acesta.

Limbile minoritare se referă în principal la română și maghiară, care sunt vorbite în unele comunități din vestul și sudul Ucrainei.

SUA anunță suplimentarea cu 300 de militari a forțelor americane din Orientul Mijlociu și estul Mediteranei.

Update 15:30 Zeci de camioane cu ajutoare umanitare au fost din nou autorizate să penetreze fâșia Gaza. Încărcătura lor a fost controlată în prelabil de israelieni și egipteni, ca să nu conțină arme. Combustibil n-au conținut, pentru că, potrivit Israelului, Gaza ar avea destul, iar teroriștii l-ar folosi pentru tuneluri și mașinăria sa de război

Update 13:30  Sheikh Meshal al-Ahmad al-Sabah a condamnat ceea ce prințul moștenitor al Kuweitului a calificat drept ”agresiunea” israeliană în Gaza.

Update: 13:15 Rusia fascistă o atacă iar pe șefa statului moldovean. Președintele fascist al Comitetului de Afaceri Externe al parlamentului rus, Leonid Sluțki, membru al partidului de tip nazist al defunctului Vladimir Jirinovski, a reacționat luni la anunțul blocării accesului, în Moldova, la 31 de site-uri rusești de propagandă și dezinformare, între care agentiile TASS si Interfax. Potrivit lui Sluțki, regimul Maiei Sandu s-ar ”transforma într-o clonă ucraineană. O cetațeană a României le instituie moldovenilor cenzura și interzice partidele politice populare în rândul acestora, pentru care oamenii își dau în mod real votul. Cu asta a început și guvernarea post-Maidan in Ucraina. La ce a ajuns aceasta acum? La un control extern și la o țară distrusă?”, a mai amenințat dregătorul fascist din Rusia, reluat de site-uri moldovenești și românești.

Update 21:21 Evreul basarabean Avigdor Liberman a prezis, în 2016, ca ministru israelian al apărării, planul transpus de Hamas la 7 octombrie 2023, cu tot cu penetrări dincolo de graniță, cu luarea de asalt a localităților din sudul Israelului și capturarea de ostatici.

Update 20:15 Forțele americane din estul Mediteranei și din Orientul Mijlociu au fost în ultimele două săptămâni ținta a cel puțin 23 de atacuri cu drone și rachete.

Șeful Federației Comunităților Evreiești din Rusia, rabinul Alexander Boroda, a cerut azi autorităților ruse să-i pedepsească aspru pe organizatorii și participanții la tentativa de pogrom care a avut loc ieri seara în republica autonomă rusă Daghestan. Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe al Rusiei, Zaharova, a atribuit Ucrainei un presupus ” rol direct cheie” în instigarea musulmanilor din Caucaz.
Update 12:30 Lucrurile se mișcă în ritm rapid în războiul din Israel – iată principalele evoluții de noaptea trecută și din această dimineață:

Noutăți de pe frontul umanitar: Sunt 229 de ostatici în Gaza, doi au fost eliberați, afirmă IDF.

10 camioane cu ajutoare umanitare au intrat în Gaza, semnalează presa israeliană. Washington Post a admis, după investigații matematice, triangulări și geolocații, că israelienii n-au atacat spitalul din Gaza. În perimetrul său a avut loc o explozie produsă de o rachetă teroristă eșuată, lansată din locul indicat de IDF. Despre incidentul cu racheta Jihadului Islamic căzută într-o parcare a spitalului, Hamas pretinsese, în scop propagandistic și de război psihologic, că IDF ar fi ”bombardat” cu o rachetă ”clinica”, ”omorând”, chipurile, ”sute” de oameni.

În cursul nopții, forțele israeliene l-au ucis într-un raid pe comandantul de vest al batalionului Khan Younis, Madhat Mubașer. Teroristul a luat parte la atacuri de lunetist și cu explozive împotriva statului evreu și la atentate împotriva orașelor israeliene.

Temerile (și grija pentru ostatici) își fac efectele și în statul evreu. În Israel părerile sunt împărțite cu privire la o ofensivă terestră. 49% ar fi de părere că s-ar putea aștepta cu ofensiva, în vreme ce 29% cer declanșarea ei imediată, relevă presa israeliană. La 19 octombrie cereau ofensiva majoră 65%.

Obiectiv militar israelian corectat. Generalul în rezevă Amos Yadlin a declarat că obiectivul strategic al Israelului ar trebui să fie înlăturarea capacităților militare ale Hamas”. Yadlin, care a condus serviciile secrete militare, a estimat că SUA ar fi ”100% cu noi în chestia asta” și că, atât timp cât Qatar (Frăție Muslmană ca și Hamas, ca și conducerea Turciei) poate ajuta la eliberarea ostaticilor, trebuie negociat și cu acest emirat, înainte de a se

Decretul spunea că site-urile au distribuit conținut dintr-un „stat aflat în conflict militar și recunoscut ca stat agresor”, implicând în mod clar Rusia.

Un tanc israelian și-a asumat deschiderea focului, din greșeală, asupra unui post militar egiptean.


Toate informațiile despre primul an de război și primele luni din anul II din Ucraina și știri din Israel, AICI:

LIVE Israel & Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- săptămânile 34 & 35

LIVE Israel & Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- săptămânile 32 & 33

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 29, 30 & 31

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 27&28

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 25 & 26

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 23 & 24

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 21 și 22

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 19 & 20

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 16, 17 & 18

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 12, 13, 14 & 15

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 9, 10 & 11

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 5, 6, 7 & 8

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri– anul 2 – săptămânile 1, 2, 3 & 4

ȘTIRI: (LIVE) Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 51 & 52

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 48, 49 & 50

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 42, 43, 44 & 45

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 38, 39, 40 & 41

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 30, 31, 32 & 33

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 25, 26, 27, 28 & 29

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămâna 21, 22, 23 și 24

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 16, 17, 18, 19 & 20

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 12, 13, 14 & 15

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 9, 10, 11

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 7 și 8

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 5 și 6

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 3 și 4

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – primele 14 zile

Scrie un comentariu