Cele mai noi articole · Știri de ultimă oră · Politică internațională

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 29 & 30

20 septembrie 2023 – anul 2 – a 208 a zi a războiului (ziua 574 a războiului de la invazia din 24 februarie 2022)

19 septembrie 2023 – anul 2 – a 207 a zi a războiului (ziua 573 a războiului de la invazia din 24 februarie 2022)

Update 23:45 Zelenski și-a ținut discursul la sediul ONU din New York.În fiecare deceniu, Rusia începe un nou război”, a spus el în Adunarea Generală a organizației mondiale. ”Părți din Moldova și Georgia încă sunt sub ocupația ei, a amintit Zelenski, precizând Rusia a transformat Siria într-o ruină. Dacă nu era Rusia, armele chimice n-ar fi fost folosite niciodată în Siria. Rusia aproape a înghițit Belarusul. Și în mod evident amenință Kazahstanul și statele baltice. Scopul războiului actual împotriva Ucrainei este să transforme pământurile noastre, poporul nostru, viețile noastre, resursele noastre într-o armă împotriva voastră,”

Update 23:00 Circulă în reṭele zvonuri deocamdată neconfirmate, conform cărora satrapul cecen al lui Putin, Ramzan Kadîrov, ar fi murit. Fostul director al YUKOS, cândva cea mai mare companie petrolieră rusă, Leonid Nevzlin, a scris pe Twitter că la Spitalul Clinic Central din Moscova ar fi o mare agitaṭie, după ce de câteva zile Kadîrov a sosit acolo cu insuficienṭă renală, iar acum s-ar afla în moarte clinică. Nevzlin, aflat în exil în Israel de ani buni, precizează că mâine dimineaṭă vom avea probabil clarificările necesare.

Update 23:00 Armata Roșie a invadat acum 84 de ani Polonia, împărțind-o cu naziștii. În cinci zile, Polonia, destrămată de Hitler și de Stalin, a încetat să existe. ”Eliberatorii” ruși, sovietici au arestat bună parte din elita poloneză și au masacrat-o.

Armata rusă se confruntă cu lovituri grele în toată Ucraina ocupată. Mai nou, au avut loc explozii la Sevastopol, în Crimeea. Deflagrațiile s-au produs în cursul serii, la capul Fiolent. În revanșă, trupele ruse au trimis din Crimeea stoluri de drone spre sudul Ucrainei.

Update 21:00 Localitatea Klişciivka, situată la sud de Bahmut, pe frontul de est a fost eliberată după o contraofensivă puternică a armatei ucrainene. Anunṭul a fost făcut în această seară de preşedintele Zelenski, care a mulṭumit militarilor ucraineni. După Andriivka, este a doua localitate eliberată de forṭele Kievului în ultimele trei zile.

  • Aproape 126.000 de migranți au sosit în Italia în acest an, aproape dublu față de aceeași dată din 2022, relatează Sky News.
  • Insula Lampedusa – mai aproape de Africa decât de Italia continentală – a suportat recent cea mai mare parte a traversărilor dinspre Tunisia, care a înlocuit Libia ca principală bază de trafic de migranți.
  • În fața urgenței actuale, Giorgia Meloni a promis măsuri mai dure și a reînnoit apelurile pentru o blocadă navală a Africii de Nord ca să stopeze accesul ambarcațiunile ilegale, spre Italia.
  • Un nou-născut a fost găsit mort pe o barcă de migranți, sosită la finalul aceste săptămâni.

Aceasta va fi a treia întâlnire a celor doi la Casa Albă și, cu siguranță, vine într-un moment critic – deoarece Rusia caută cu disperare ajutor de la țări precum Coreea de Nord pentru războiul său brutal din Ucraina, iar forțele ucrainene continuă să facă progrese în contraofensiva lor”, a afirmat oficialul jurnaliştilor americani.
19:30 Forțele ucrainene au scufundat o vedetă rapidă de tip KS-701 Tunets a Rusiei în nordvestul Mării Negre, relevă Ukrainska Pravda. Atacurile rusești cu drone asupra instalațiilor portuare basarabene de la Ismail și Reni s-au soldat în noaptea trecută cu distrugerea sau avarierea unor clădiri administrative, a unor depozite de cereale, cisterne pentru floarea-soarelui și autovehicule.

Update 15:30 Masacre în Sudan, unde milițiile locale au ucis sute de persoane. Este vorba despre o serie de atacuri motivate etnic comise de forțele paramilitare de sprijin rapid (RSF) din Sudan și de miliția aliată, a declarat marți șeful Națiunilor Unite pentru drepturile omului, reluat de agenția Reuters. Epurările etnice au loc în regiunea Darfur de Vest, unde numai astăzi 40 de civili au fost ucise într-o serie de raiduri aeriene, potrivit celor mai noi relatări ale AFP, care citează martori locali și personalul medical prins în zona de conflict. Făptașii sunt miliții arabe care masacrează musulmani de alte etnii, în mod special din comunitățile Masalit.

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 27&28

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 25 & 26

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 23 & 24

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 21 și 22

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 19 & 20

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 16, 17 & 18

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 12, 13, 14 & 15

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 9, 10 & 11

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri- anul 2 – săptămânile 5, 6, 7 & 8

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi știri– anul 2 – săptămânile 1, 2, 3 & 4

ȘTIRI: (LIVE) Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 51 & 52

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 48, 49 & 50

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 42, 43, 44 & 45

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 38, 39, 40 & 41

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 30, 31, 32 & 33

LIVE Ucraina contraatacă – cele mai noi informații – săptămânile 25, 26, 27, 28 & 29

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămâna 21, 22, 23 și 24

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 16, 17, 18, 19 & 20

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 12, 13, 14 & 15

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 9, 10, 11

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 7 și 8

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 5 și 6

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – săptămânile 3 și 4

LIVE Ucraina sub atac – cele mai noi informații – primele 14 zile

Scrie un comentariu