Cele mai noi articole · Diverse · Politică internațională · România · Spiritualitate

Nunca Mas. Papa, oportunismul, dictatura și creștinii (I)

9 gânduri despre „Nunca Mas. Papa, oportunismul, dictatura și creștinii (I)

 1. Sunt catolic prin botez. Acum sunt scarbit de individul asta. Ce au gandit cardinalii aia cand a iesit fumul alb? Chiar au fost atat de prosti? Au fost infiltrati? CE DRACU S-A INTAMPLAT LA VATICAN ?
  Dom Iancu, va multumesc; ati clarificat o gramada de intrebari. Informatii greu de gasit in alte parti. Mai ales partea cu trecutul lui si legatura cu hunta argentiniana.
  Mai stupefiant, pentru mine, e ca sustineam ca el e un comunist. Cand colo e peste tot locul dupa cum scrieti.
  Dupa cum am mai scris, Papa John Paul II se intoarce in mormant.

  1. De acord cu dvs pe toată linia. Și eu l-am crezut o vreme comunist. Dar el e pur și simplu extremist. Și, ca să nu se vadă prea bine ce și cum e, extrem de oportunist. E bine cu cine vrei și mai ales cu cine nu vrei. Și e un mare manipulator. I-a prostit pur și simplu pe cardinali mai ales prin intermediul unei cărți menite să-i șteargă păcatele. din timpul dictaturii Videla. Mulțumesc pentru apreciere, dom Robert.

 2. Falimentul bolsevismului si pierderea bataliei spatiale au produs o serie de programe de schimb pe care nu le cunoastem in spiritul dialectic al “luptei contrariilor care nasite progresul”, de la reluarea teoriilor lui Tsiolkovsky pana la raportul Lunachek, nu intelegem de fapt nici ce program au fost produsele capodoperele lui Tarkovsky.

   1. Chiar ma gandeam sa aterg aceste ganduri, in fapt nedumeriri despre coincedente nediscutate: dar articolul Dumneavoastra mi le-a adus din nou in minte: cum a fost posibila creatia unor filme atat de profund crestine intr-un regim totalitar ateu, sa fi fost virba de un program finantat su aprobat de cenzura sivietica, sa fi fost virba de o noua strategie deschiderea unui nou front al razboiului rece in zona religioasa, apocaliptica chiar, cu manifestari si in Argentina acelor vremuri, dar si la noi prin”Meditatia transcedentala” care a pridus reactii atat de speriate ale sotilor Ceausescu.
    Sa fie o nebunie in forma continuata de antagonizare si distrugere “eschatologica” a Occidentului prin aceste curente neomarxiste cu finantari incerte miscari de trupe doctorande si propuneri de legislative scandaloase stangist ecologiste ( Estrella- Zuber – Lunachek). Sunt doar intrebari naive, nascute din noile perspective actuale, dar cu putin mai mult curaj in a le formula, fapt pentru care va sunt recunoscator, si mai ales vreau sa va multumesc ca ne descifrati treptat acest “Pergament diafan”.
    (Probabil ca nu am reusit sa fiu mai clar., Si imi cer scuze pentru asta)

    1. S-au făcut la ruși filme bune, între care unele religioase, în faza decăderii sistemului totalitar, când s-a slăbit șurubul și i s-a dat creației o șansă. Vestul a fost masiv infilitrat de comuniști și serviciile secrete și sistematic subminat ideologic și axiologic, mai întâi la nivelul editurilor și elitelor culturale universitare.

Scrie un comentariu