Cele mai noi articole · Politică internațională · Spiritualitate

O Americă frenetică. Și cea mai mare nevoie a Israelului

6 gânduri despre „O Americă frenetică. Și cea mai mare nevoie a Israelului

 1. Mai mult că sigur, Biden e prezent în Orientul Mijlociu la solicitarea expresă a lui Netanyahu. Prezența armatei americane are scopul de a limita pierderi umane și materiale.
  Atât. Restul, e chibițeală.

  1. Nu stim care este scopul prezentei armatei americane, pentru ca ei nu ne tin in bucla.
   Ceea ce stim este ca distrugatorul USS Carney a doborat 12 drone si 3 rachete de croaziera lansate de Houthi din Yemen si care se indreptau deasupra Marii Rosii in directie nordica, inspre Israel.
   Eu emit ipoteza ca scopul misiunii navelor americane in zona este impiedicarea extinderii conflictului prin implicarea masiva altor proxy ai Iranului, de exemplu Houthi , Hizballah si mercenarii straini shiiti stationati in Siria.
   Houthi au capacitatea si si-au exprimat dorinta sa loveasca in Israel.
   E greu de crezut ca, daca acest atac ar fi reusit, chiar partial, Israelul s-ar angaja in represalii contra trogloditilor aflati la 2000 km. Mai probabil si-ar indrepta rachetele catre sursa raului, Teheran.
   Poate ca prezenta navelor americane in Mediterana e sa descurajeze Hizballah sa escaladeze atacurile contra Israelului.
   Vom sti numai daca si cand aceasta escaladare va avea loc sau nu va avea loc.

    1. Doua portavioane cu totul pe langa ele e lucru mare. Nu misca nimic Iranul, Siria, Rusia, Hezbollah. Singura problema e Gaza cu tunelurile ei. De asta cred ca insistati pe ofensiva terestra a Israelului. Spatele e acoperit de americani.

  1. Da, l-am citit. Excelent. E bine că-și pune cenușă în cap. Era totuși jurnalist la BBC. Eu mi-am făcut la Deutsche Welle mai puține iluzii și m-am trezit mai rapid la realitatea antisemită și semnificația ei. Dar mai bine mai târziu decât niciodată.

Scrie un comentariu