Cele mai noi articole · Diverse · Politică internațională · Spiritualitate

Slăbiciunea și sfârșitul cacealmalei: ultimul atu global al Vestului

6 gânduri despre „Slăbiciunea și sfârșitul cacealmalei: ultimul atu global al Vestului

 1. Ce ma intristeaza peste masura e actualul Papa. Un comunist precum alti multi popi, mai ales ortodocsi. Francisc face enorm rau daind apa la moara ruskilor. E de deplans omul asta. Cred ca Sfântul Papă Ioan Paul al II se intoarce in mormant.
  Cat de mult poate face distrofia rusofila propagata de trolli.

  1. Câtă dreptate aveți. Am scris mai multe texte despre uimitoarea metamorfoză a Papei și totuși nu reușesc să nu mă mai las șocat de infamiile putinofile pe care le debitează periodic.

 2. daca-mi dati voie dl. Petre Iancu ,vedeti ELITĀ
  în ceea numiti Vest ?
  eu cred ca , pot indica 2 elite formate în aniii rāzboaielor din fosta Iugoslavie : – in tabāra sā-i spun învingātoare (Croația) si azi copiii lor culeg roadele unei povești de valoare , asa
  stiu eu ; – in tabara cealaltā (…) si azi copiii lor culeg roadele unei povești , încā neterminatā dar “promițātoare” !!!
  Nu i-am numit ! Se vor “numi” ei , au timp !
  O a 3-a elitā neapārat crește zi de zi , dar mult departe de Vestul Europei !
  Biblioteca pan-europeana cu 27 – … max. 30 si nu știu câte rafturi poate fi ELITĀ ? Au !
  Israelul a fost din start bibliotecā mondialā !
  DAR AVEA O SINGURĀ BAZĀ DE … RAFTURI !
  (modern spus : databases)
  – corect articolul despre cacealmaua sec. XXI promițătoare și trecātoare sper cu bunul-simț al elitei generatiilor tinere –

 3. O analiză inteligentă⁹ și erudită a situației globale ,dar de fapt o aprobare tacitâ și chiar o incurajare a morții oamenilor pentru niște orgolii ,fiindcă războaiele nu mai sunt demult despre supraviețuire și spațiu vital ,ci despre orgoliile unor decrepiți ca Putin și Baiden ,și visele de preamărire eroica a unor pigmei în solda lor ca Zelinschi…
  Orice pace ,în orice condiții este mai bună decât moartea soldaților gratuită și inutilă și distrugerea completă a Ukrainei de armamentul pus la dispoziție cu larghețe de americani.De fapt ocuparea unei țări nu este despre viața oamenilor ci despre destinația impozitelor și a taxelor.Istoria ne-a demonstrat asta și că nimic ,niciodată nu este definitiv decât moartea…..

  1. Zelenski nu e în solda nimănui. Își apără țara. O apără dimpreună cu poporul care, spre deosebire de cel rus în privința lui Putin, l-a ales pe șeful statului ucrainean liber și a ales liber altceva decât putinism, tiranie, imperialism rusesc și corupție. Orgoliu n-a manifestat în acest război decât dictatorul rus, Putin. Nu orice pace e mai bună decât un război drept. Există părelnice păci. ”Păci” oneroase care duc la distrugerea popoarelor care fac greșeala fatală să le accepte.

  2. Gresiti fundamental domnu Marcel. Chiar raspunsul dvs e la nivelul unui trool pro putin.
   Mai exista Israelul daca nu lupta? Singurul stat democratic in estul mijlociu? Am cunoscut un evreu care a trecut prin doua razboaie, a supravietuit dar si-a pierdut unul din fii.
   Credeti ca daca pica Ucraina va fi pace? Defel!

Scrie un comentariu