Cele mai noi articole · Diverse · Politică internațională · România · Spiritualitate

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile sale mortale (II)

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile sale mortale (I)

Ne-au orientat cândva proorocii. Apoi înțelepții și operele lor. Sola scriptura. Orientează-te, orientați-vă în funcție de poruncile lui Dumnezeu, așa cum sunt ele articulate în Biblie. ”Sola scriptura” e principiul care, de bine de rău, i-a condus pe protestanți…

3 gânduri despre „”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile sale mortale (II)

  1. Adevăruil e că pe măsură ce selecția naturala s-a mai înmuiat numărul exemplarelor degenerate ce izbutesc să supraviețuiască a crescut binișor.😂 E ceva inevitabil.

    Întotdeauna se va găsi ceva sau cineva care să fascineze exemplarele mai prăpădite ale speciei. ergo cineva sau ceva după care să se ia turma. Și uite așa a (re)apărut acum mai bine de un secol noțiunea de „fan” – creatură lipsită de personalitate și realizări, complet inadecvată supraviețuirii într-un mediu concurențial dar care de regulă o duce binișor într-o societate prosperă și tolerantă. Lusării care își găsesc un sens al existenței în adorarea fanatică a lusărului ceva mai puțin lusăr care s-a ajuns prin jocul hazardului.

    Fanii au dispărut odată cu prăbușirea imperiului roman în vest și a celui bizantin în est. Confruntările în hipodrom, teatru sau circ între „fani” duceau adesea la tulburări publice serioase cu morți și răniți. Însă Europa de după colapsul imperial era mult prea săracă ca să-și mai permită existența fanilor. A avut nevoie de secole bune ca să iasă din foame și să poate plăti atât divertismentul la scară industrială cât și ducerea în cârcă a degeneraților.

    Existența lor e până la urmă un semn indubitabil al succesului societății noastre, așa cum deșeurile sunt de fapt o măsură a prosperității. 🤣

Scrie un comentariu