Cele mai noi articole · România

Bătrâni storși de viață pentru căpătuiala cleptocrată

Storși de vlagă și de viață pentru ce? Pentru ca să se căpătuiască o sfântă famiglie. Una aparent de bază, în cleptocrație.

Să nu uit. Foametea și dezumanizarea la care cu sadism au fost supuși în lagărele din împărăția Fiarei îngrozitor de mulți oameni vârstnici, bătrâni ai României, pe spinarea cărora s-au îmbogățit ”bunii creștini”, ce înseamnă oare pentru noi?

Ce înseamnă că ”victimele erau bătute crunt de angajați…”? Sau că în azilurile groazei, zise ” de bătrâni” erau cel mai des bătuți vârstnicii ”cu afecțiuni de vorbire, care nu reușeau să comunice?”. Îi băteau la subsol, pe întuneric, cu o coadă de metal de la o mătură. Cei abandonați de familii erau puși la muncă. La toate centrele au fost probleme cu gândacii, ploșnițele, păduchii şi căpușele. Mai ales în așternuturi, saltele şi haine”, după cum notează ”Știri România”, citând stenogramele procuraturii. Și nu e un film horror, care se derulează aici. E realitatea.

Din unghiul meu această realitate nemachiată constituie una dintre cele mai revoltătoare fapte ale acestei ere de sordide și sinistre infamii. E o crimă în masă cu atât mai scandaloasă cu cât victimele erau atât de neajutorate.

Iar autoritățile din zonă nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Dacă Ilfovul și capitala azilurilor grozei, Voluntari, se dau lebede nu de azi de ieri, nici de la cele naționale nu prea avem ce aștepta.

Mereu alert la sondaje și simpatii, perpetuu sensibil la imaginea și popularitatea sa, premierul Marcel Ciolacu a solicitat după zile de scandal, demiteri și demisii în lanț în chestiunea azilelor groazei. Groază, nu în ultimul rând pentru familiile românești cu vârstnici: ”cred că acest grup infracțional organizat, cu complicitatea unor funcționari, trebuie să răspundă cât mai repede”, a spus Ciolacu. Grozav. Pare bine. Pare salutar.

Or, nu e clar deloc dacă Ciolacu știe că în guvernul pe care-l păstorește se află Gabi Firea cu un portofoliu, culmea, al ”familiei”. Poate că ar fi trebuit intitulat: al famigliei.

Nu e clar de ce, dacă premierul știe, nu i-a cerut demisia colegei sale de cabinet până la ora la care scriu aceste rânduri. Ca și cum ar ignora anturajului ei doldora de persoane bănuite de implicare puternică în acest scandalos dosar al azilelor de bătrâni torturați, înfometați, îmbolnăviți și exterminați cu zile. Al azilelor cu pacienți, preluați ca să li se ia banii și a fi lăsați să moară în terifiante chinuri și într-o degradare demnă de sistemul concentraționar nazist.

Și dacă, așa cum pare, premierul României care e și liderul PSD, din care fac partea Firea și soțul ei, primarul localității implicate, Voluntari, nu a cerut aceste demisii și nici nu le-a obținut se pune problema: de ce nu le-a cerut? De ce nu le-a obținut? De ce aruncă cu praf în ochi lumiii, încercând, ipocrit și duplicitar, să-și salveze propria imagine de politician pesedist pe spinarea victimelor monștrilor cleptocrați din Voluntari?

În răstimp, Firea, sora și consiliera ei se dau cu sufletul lor pur și pios și îmbisericit perfect împăcate. Or, Ligia Gheorghe a fost, cum scrie G4 Media ”vicepreședintă a Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz în perioada 2020 – martie 2023”, (asociație) care deținea unul dintre centrele cu probleme, până să ajungă (ea) la Ministerul Familiei… (Iar LG) nu a făcut această mențiune în declarațile de avere depuse în calitate de consilier al ministrului familiei”.

Nu sunteți consternați? Mai puteți? Mai răbdați?

Unde au fost osândiți bătrânii României să îndure o foamete atât de cumplită, încât să ajungă să-și mănânce nasturii și să înghită mărgele și bucăți de haine? În Voluntari, perimetrul central al rețelei de lagăre de tip nazist al sistemului românesc de azile. Această localitate e bastionul primarului Pandele, soțul ultracreștinei Gabriela Firea.

Iată cine găzduia locul de execuție al bunicilor românilor. Orașul Voluntari, la o aruncătură de băț de Palatul Victoria din inima ”României educate”, recte, dixit Iohannis-fără-peee-seee-deee, de centrul capitalei ”statului eșuat”.

De unde primarul, în loc să-și asume răspunderea măcar morală și politică pentru crimele petrecute sub ochii lui orbiți, cine știe, de profitul prezumtiv, mănos, al unora din rubedeniile și intimii lui și ai soției sale, a dat vina pe un ex-ministru al opoziției, dat afară de cleptocrație de mult, din executiv, pentru că încercase să reformeze feudalul sistem românesc al sănătății. În care, în genere, continuă să fie regină șpaga, iar prinți plagiatul, indiferența, disprețul față de pacient și aparținători, cruzimea, hoția de alimente și medicamente, precum și regele tuturor, corupția.

Mi-e frică să mă gândesc cum o fi mai departe, în provincie. Mi-e groază să-mi închipui ce-o fi în România profundă.

Și am oroare să-mi imaginez ce va fi când România nu va mai fi o țară ”educată” de Iohannis. Sau ”eșuată”.

O fi acest stat membru al UE. I-o fi promis cancelarul Scholz lui Ciolacu intervenția Berlinului pentru primirea României în Schengen în cursul acestui an. Ce s-ar primi în acest caz în Schengen? România?

Sau mai degrabă o țară cantonată încă în feudalism? Cu un sistem de caste și un popor de supuși umiliți perpetuu, numai bun să fie călcat în picioare de boierimea lui securisto-comunistă, numai bun să fie nedreptăîțit și stors de vlagă, și de bani, și de viață, în numele căpătuielii ad infinitum a nomenclaturii lui pesediste.

4 gânduri despre „Bătrâni storși de viață pentru căpătuiala cleptocrată

  1. Ma tem ca problema e planetara.Peste tot , din comoditate uneori, ne ducem batranii in aceste “case de batrani” peste care noi , copiii lor nu avem mare control .Cunosc oameni care au toate conditiile sa se ocupe de un batran dar prefera sa i duca acolo.Eu numesc casa de batrani , sau azil cum vreti sa i spuneti , “anticamera pompelor funebre ” .

    1. Aveți dreptate. E globală. Dar chestiunea îmi pare în România mai acută decât oriunde în Europa. Și da, am evitat să-mi duc mama bolnavă, de 91 de ani la azil în Germania exact din motivul menționat de dvs.

    2. Doamna, domnul Iancu e prea fin sa va raspunda transant. Eu nu. Abracadabrantul eveniment iesit la iveala denota o cultura a paraduielii banilor publici si numele facatoarei de minuni G Firea e in frunte cu barbat-su deasemenea. Hai sa nu mai generalizam. Whataboutismul sovietic.

  2. In completare. Am avut o matusa intr-un azil de batrani in Zwickau, Germania de est. Eu si frate-miu am mers acolo prin anii 90. Aveau o camera de oaspeti, closetele erau pline de butoane ca sa chemi un ajutor, etc. Si asta acum 20 de ani. E de nedescris degringolada din romanika. Doamne nu-i ierta pe pacatosii astia!

Scrie un comentariu