Cele mai noi articole · Politică internațională

Belgia și Europa între totalitarism comunist și terorism islamist

3 gânduri despre „Belgia și Europa între totalitarism comunist și terorism islamist

  1. Situatia din Occident e mult mai grava decat parea acum 10 ani si mai grava decat parea anul trecut. La conducere exista doar partide comuniste, asa cum vedem in Germania, Belgia si chiar Olanda, media clasica e marxista pe toata planeta, ajutoarele de stat sunt mai importante decat libertatea individuala, dreptul de asociere e ok, daca nu strica clima, libertatea de opinie e conditionata de respectarea transgenderismului. Am avut ocazia sa vedem „libertatea” in timpul pandemiei si cand vine vorba de „schimbarea climatica” (care nu e un moft, ci un instrument pentru transformat cetatenii liberi in iobagi). Conservatorii, libertarienii (si orice e mai la dreapta decat extrema stanga) sunt interzisi in media si, vedem acum, interzisi si in public. Acum 20 de ani ar fi ras lumea de noi, daca le povesteam ca libertatea individuala e o gluma, ca adevarul e subiectiv si ca marxismul o sa conduca pe toata Planeta. Nu cred ca in Romania se poate opri o intrunire politica cu politia (ca in Belgia) si nu cred ca in Romania se poate interzice un partid politic (ca AfD in Germania). Deocamdata suntem feriti de islamism, transgenderism si de isteria climatica, dar nu stiu pentru cata vreme.
    Nu stiu ce sperante sa mai am in Occident si in UE, nu stiu daca US se va ridica in urmatorii 20 de ani.

  2. Tinand cont de existenta unei hotarari judecatoreasti care spunea ca in lipsa unei „amenintari grave” de perturbare a respectivei intruniri, autoritatile trebuie sa ia masuri pentru a asigura dreptul la libera exprimare a participantilor, ma intreb ce consecinte legale vor exista pentru cei doi primari. Adica ce au facut, a fost pe dos.

    Chiar daca nu sunt de acord cu multe din ideile participantilor la respectiva intrunire, atata vreme cat un om respecta dreptul consitutional, dreptul lui la a-si expune opinia trebuie aparat de toti, inclusiv de stat – ce va intreprinde dl. prim ministru de Croo oare?

    Din pacate Ayaan Hirsi Ali cam vorbeste unor urechi surde, cel putin in Europa… Interesante carti a scris, unele documentate cu date statistice oficiale, dar cam degeaba.

Scrie un comentariu