Cele mai noi articole

S-a luat sutienul, aplicându-se cu el o lovitură dură capitalismului

Se omoară oamenii cu zile, în Ucraina, pentru că așa vrea, bine păzit în buncărul său, dictatorul de la Kremlin? Sau în sediul unui cult, în amoc? Luptă zeci și sute de mii în Georgia pentru democrația lor capturată de ruși? Nu știm cum să ne mai plătim facturile la energie? La ce școală să ne trimitim copiii? Cum să-i creștem într-o lume tot mai smintită cu dascăli tot mai vai de capul lor?

Ne-am liniștit. Problemele s-au rezolvat ca din minune, la Berlin. Unde de-acum încolo, femeile vor înota în piscină cu sânii la vedere. Că e voie topless, în bazinele berlineze, nu e o decizie estetică, firește. Dezechiparea sânilor la scăldătoare e o hotărâre a Oficiului Anti-discriminare berlinez.

Care a dat dreptate unei dudui supărate foc că ar fi victima ”discriminării de gen”. Așa că a depus plângere. Și i s-a dat dreptate. Politico-juridic. Și administrativ. Că ar fi fost discriminată. Pentru că bărbații înoată, vai, topless. De ce nu și femeile? Berliner Bäder-Betriebe a sărit ca ars.

Discriminare? La noi? Cum e posibil? Cum or fi îndrăznit bărbații și femeile atâtea mii sau poate zeci de mii de ani să ascundă îndărătul textilelor anumite părți ale corpului lor, crezând, reacționar, că ar fi rușinoasă despuierea lor? Cum de-au luat Adam și Eva frunze din smochin ca să-și acopere goliciunea? Și au ordonat pe dată ca femeilor să li se dea dreptul de a-și expune pieptul. Și cu pieptul dezgolit, Andrii Popa cel vestit a scăpat de pedeapsa de a trebui, ca să nu mai fie discriminare, să îmbrace el un sutien.

Fiindcă, în fond, s-ar fi putut și așa. Respectarea egalității de gen s-ar fi putut obține și prin completarea înveșmântării prea toxicilor și prea despuiaților bărbați, nu-i așa? Dar ce te făceai în acest caz cu progresul? Care trebuie musai să fie drumul spre nuditate, spre showing more skin, spre erotizare, sexualizare, pornografizare și poate înapoi în peșteră și hrubă, în grote și catacombe?

Serviciul ombudsmanului antidiscriminare al orașului Berlin, o urbe condusă ”cu brio” de stânga germană în fructuoasă și progresistă și anticapitalistă cooperare cu extrema stângă, a salutat această decizie. Și n-a salutat-o oricum, ci ”călduros”, cerând aplicarea imediată și riguroasă a noului regulament. Imediată! Instantanee! Fără zăbavă! Fără reflecții inutile! Noi muncim, noi nu gândim!

Ceea ce evocă revoluția bolșevică, începută cu ode libertinajului și ”iubirii fără opreliști” lansate de importante glasuri al comunismului sovietic timpuriu, precum cel cristalin al activistei și ambasadoarei sovietice, Alexandra Kollontai. În fond, de ce să nu ne întoarcem la 1917? Căci potrivit ei, solidaritatea de la temelia societății (bolșevice) ar face necesară un ”potențial erotic” și de ”simpatie” ridicat. Și de unde acest potențial cu femei refuzând să se afișeze topless?

14 gânduri despre „S-a luat sutienul, aplicându-se cu el o lovitură dură capitalismului

 1. Bun, si vin eu si intreb fara a fi nici bolsevic, nici de stanga sau extrema stanga, nici excesiv de pudibond nici nimic de genul asta: de ce e nevoie sa impui lucruri care pot fi rezolvate mai simplu? Cine dorea topless nu avea decat, in limitele propriului simt estetic si bun simt, cine nu dorea, la fel de simplu, nu practica. De unde aberatia uniformitatii? Culmea, intre entitati necomparabile? Problema e prost pusa. Nu e discriminare ca barbatii nu au sani feminini. Poti sa te afisezi topless cum ziceam fara sa te consideri discriminata in raport cu barbatii, aberant, ci cel mult eventual ingradita, limitata, abuzata de interdictie, dar in nici un caz,discriminata in raport cu barbatii. Asta e chiar o prostie.

 2. Germania are o nonsalanta apropos de nudism. Tarile nordice la fel. E si o poza cu Merkel in tinerete, topless. Ridicol e cand e data o lege de asta, cum spuneti Dom. Iancu motivata cica de discriminare. Complet stupid argument. Cand maimutza se scarpina pana-i da sangele.
  Ce mi se pare mult mai grav e ca Papa a spus azi ca nu doar imperiul rus e de vina pentru razboiul din Ucraina ci si alte imperii. Dar ce sa mai crezi…un Papa comunist? Suna a nonsens dar chiar nu e. Foarte trist. Eu sunt catolic si spun cu suparare ca nu sunt de acord cu Papa asta.

   1. Cica vine in Kiev doar daca merge si la Moscova….Ce mai poti spune? Bascalie:
    “nici măcar nu este greșit”
    Numai bine Dom Iancu

   2. Va rog, nu ma mai domniti. Spuneti-mi Rob, Bob, Robert, Loingraber etc.
    Sa va mai spun ca atunci cand a fost trecut taica-miu in acte, grefierul de la Cernauti a grsit numele. Trebuia sa fie Leugner nu Loigner. In limba Germana s-ar traduce ceva aproape de “tagaduitor”, dar Dvs puteti spune mai bine.
    Duminica cu bucurii Dom. Iancu

 3. Formatul costumului de baie feminin, la Berlin sau oriunde, este ultima noastra grija.
  Oricum nu se impune niciunei femei sa se scalde topless. Care-i problema?

  Pe mine ma preocupa faptul ca Berlinul politic inca nu impune sanctiuni eficiente Iranului si Rusiei.

  Ultimele stiri spun ca Iranul este la 2 saptamani distanta de bomba atomica!

  Asta da problema pentru noi toti ceilalti!

  1. Exact așa am văzut și eu chestiunea, începând textul ironic: ”Luptă zeci și sute de mii în Georgia pentru democrația lor capturată de ruși? Nu știm cum să ne mai plătim facturile la energie? La ce școală să ne trimitim copiii? Cum să-i creștem într-o lume tot mai smintită cu dascăli tot mai vai de capul lor? Ne-am liniștit. Problemele s-au rezolvat ca din minune, la Berlin.”

   Pe de altă parte, nu e chiar de colo că se aruncă în aer, în numele ”antidiscriminării”, tradiții multimilenare ale civilizației occidentale în care trăim. Pe asta se bazează, între altele, ideologii totalitari (inclusiv iranieni și ruși,) când demonizează Occidentul.

   1. Iaca moldovean neaos, sublim.

    “Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!”

    Unde-s traditiile? Cred ca doar in sufletele noastre stimate domn.

 4. Acum, pe o nota pozitiva, zboara gastele canadiniene la greu. Initial am crezut ca-s bombardiere rusesti in V formation

Scrie un comentariu