Cele mai noi articole

Eliminarea pensiilor speciale: o specială bătaie de joc rezervată românilor

Și o palmă răsunătoare pe obrazul Europei. Ce anume s-a votat în România postcomunistă și cleptocrată la 28 iunie 2023?

Părea că guvernul și comisia parlamentară și-ar fi băgat mințile în cap și ar fi elaborat o lege proastă, dar mai bună decât nimic, menită să netezească drumul transformării României spre tranziția la o democrație autentică. Una, firește, fără pensii speciale.

Dar apoi au venit parlamentarii useliști și au făcut-o azi, în plen, harcea-parcea. Procesul ”eliminării pensiilor speciale” s-a transformat astfel într-o imensă bătaie de joc la adresa pensionarilor, precum și alta, și mai sfruntată, la adresa românilor și a viitorului lor. A parlamentarismului și democrației. Ca și a înțelegerilor României cu Europa.

Căci majoritatea parlamentară a votat atâtea excepții, încât legea a ajuns opusul ei și betonează pe ani de zile sistemul hoției instituționalizate, numit al ”pensiilor speciale”.

Scurt istoric al odiseei pensiilor speciale

România comunistă a distrus egalitatea cetățenilor în fața legii.

România iliescistă a devenit o Românie-oligarhic-securistă și a prelungit această operă de distrugere a echității, cinstei și onoarei prin reintroducerea, la venituri, a sistemului feudal al boierilor și iobagilor. În cea din urmă categorie au intrat mai toți românii. În cea dintâi, securiștii, nomenclaturiștii și urmașii lor.

Care beneficiază de pensii speciale. Pentru că s-au recrutat unii pe alții în SRI, în SIE, în armată, în partidele infiltrate de ofițerii poliției politice și de turnătorii lor și și-au dăruit astfel de rente nerușinate, sfidând bunul simț, principiile elementare ale democrației și statul de drept.

Nu mai puțin a fost și continuă să fie sfidată cleptocratic Europa, care a cerut eliminarea lor. Motiv pentru care s-a condiționat PNRR de suprimarea pensiilor speciale. În replică, cleptocrația uselistă, cu PSD și PNL în frunte, a avut grijă să șmecherească Europa.

Votul de la 28 iunie

Majoritatea parlamentară a votat în consecință, azi, în forul legislativ dâmbovițean, o lege șmecherească, tipică pentru cleptocrațiile în genul iliescismului și putinismului, care una pretind și cu totul alta fac. S-a afirmat că s-ar fi votat o ”lege de eliminare a pensiilor speciale”, când de fapt, legea eliminării a ajuns legea amânării, mai precis a îngropării eliminării lor. Prin urmare, nu se elimină practic – pe mult timp – nimic. În orice caz nu pensiile speciale.

Multe pensii speciale ar urma să rămână ani de zile sau decenii în vigoare, dacă se face voia majorității parlamentare. Căci, potrivit Hotnews.ro, ”proiectul de lege (adoptat de Parlament) a suferit modificări față de varianta asumată de Guvern și convenită cu oficialii europeni. Mai exact, parlamentarii PSD și PNL au introdus derogări și excepții care amână aplicarea reformei în următorii 5 ani și prelungește eliminarea pensiilor speciale pe o perioadă de 20 de ani. USR a refuzat să voteze proiectul de lege precizând că acesta nu elimină nicio pensie specială.

În context, deputatul USR Seidler a pus degetul pe rană: ”sunt două găleţi şi un pahar, domnule preşedinte de şedinţă, ca să vadă toată ţara, paharul este de 1125 de lei, 1,3 milioane de români încasează 1125 de lei pensie lunar în timp ce pensionarul special de la PNL, domnul Ciucă, încasează peste 15.000 de lei, iar domnul special de la PSD, domnul Dorneanu, încasează 35.000 de lei lunar”.

Când alba devine neagra, iar răul – ”bine”

În numele castei supreme și al privilegiilor ei, un vesel uselist de la PNL pe nume Florin Roman a acuzat în replică, volubil, USR-ul de a ”face doar gargară”, useriștii nevrând (ei, nu majoritatea parlamentară PSD-PNL care tocmai și-a bătut joc de legea eliminării pensiilor speciale), ”să elimine pensiile speciale”. Căci USR – lèse-majesté de USL – a refuzat să susțină ceea ce a estimat a fi o lege de salvare a castei supreme și de prelungire a privilegiilor ei,

Pe scurt, legea eliminării a ajuns legea amânării (sau îngropării) eliminării pensiilor speciale. Nu se elimină practic – pe mult timp, dacă nu perpetuu – aceste pensii hoțești. Multe ar urma să rămână veșnic în vigoare, dacă se face voia majorității parlamentare.

Ca atare, feudalismul, societatea claselor diferite (fie cu, fie fără pensii speciale) rămâne bine mersi sistemul de bază și ordinea statului eșuat patronat de schiorul și golfistul Klaus Iohannis, cu ajutorul Peee=Seee=Deee și Peee-Neee-Leee. .

Cât se vor mai lăsa fraieriți românii? Vor protesta în masă? Dar europenii?

Ei cum vor reacționa la această bătaie de joc cu program special la adresa democrației, a românilor, a Europei? Vom trăi și vom vedea. Și ne vom mânca pensiile ordinare.

Că deh. Suntem săraci, dar cinstiți. Vorba unui Ion Iliescu (cu Rolex de 15.000 de euro la mână): ”…mai bine sărac şi cinstit, decât bogat şi hoţ”.

Scrie un comentariu