Cele mai noi articole · Politică internațională

Cu ”mâinile curate”: liderii apuseni de stânga și supușii lor

Un comentariu

În timp ce-și avertizează națiunile (alcătuite din cetățeni teoretic liberi) în legătură cu pericolul (din păcate real) reprezentat de China comunistă, ca și de Rusia lui Putin, mai-marii germani organizează la Berlin ”consultări guvernamentale” cu regimul chinez, reprezentat de premierul Li, principalul prieten aliat și partener strategic al Rusiei lui Putin.

Unde cele două părți ajung (la 20 iunie 2023) la concluzia că ”vor să-și dezvolte relațiile mutuale”, dar nu permit ziariștilor să le pună întrebări. Conferința de presă are loc în Vest, dar după tipic totalitar chinezesc: fără discuții, fără chestionări.

Asta, în timp ce China amenință acut Taiwanul, vituperează Vestul și-l fură, își supune propria populație unui genocid, îi distruge Hong Kongului democrația și își intimidează și agresează vecinii.

La cea de-a şaptea consultare guvernamentală germano-chineză, de la Berlin, cancelarul Scholz s-a rugat iar de oaspetele său, premierul comunist Li Qiang, să intervină să-și ”exercite influența” asupra agresorului rus din Ucraina. Cele două părți au convenit să-și ”dezvolte relațiile mutuale”, pentru că, potrivit cancelarului, ”provocările globale nu se pot aborda decât împreună”. Halal.

Demnitarul comunist chinez a replicat că ”situația mondială e complexă”. Și a râs pe sub mustață, mirându-se de naivitatea și inepția interlocutorilor săi ”capitaliști”, occidentali.

Sigur că e complexă. cum altfel? Serviciile secrete americane au evidențiat că 90 la sută din spionajul de peste ocean e chinezesc. Iar noul raport al serviciului german de contraspionaj evidențiază pericolul fără precedent reprezentat de China comunistă și de încercările ei masive de influențare a Republicii Federale (și a Europei), calificând-o drept primejdia maximă în sfera economică, științifică și în domeniul investițiilor directe. Câît privește modul de a proceda al serviciilor secrete chineze: el concordă cu ambițiile de-acum globale ale Chinei, dixit ”Verfassungsschutz”.

Criticii cancelarului s-au luat, firește, cu mâinile de cap, afirmând că Germania trebuie să-și reducă dependența de China comunistă, nu să și-o amplifice.

Liberalii i-au cerut cancelarului să nu permită ca guvernul său să fie abuzat (de Beijing) prin transformarea cabinetului în scena propagandei chineze, după cum s-a exprimat liberala Jansen. Iar creștin-democratul Norbert Röttgen a criticat dur guvernul german pentru o lipsă elementară. Lipsa unei strategii chineze a Germaniei.

Altă bătaie de joc

La rândul ei, America lui Biden face ea ce face și-l face scăpat de pușcărie pe fiul președintelui, care e un afacerist de cinci stele. A perfectat tranzacții extrem de lucrative cu comuniștii chinezii. Mai nou, a încheiat un târg cu statul american, pardon, cu ceea ce pare tot mai mult a fi republica bananieră numită SUA, Hunter Biden fiind iertat de închisoare, deși a furat de la contribuabilii americani cel puțin 1,2 milioane de dolari. Prin evaziune fiscală.

Și deși a comis sperjur. Și a comis delictul penal al încălcării regimului armelor și munițiilor. Hunter Biden a declarat solemn că nu e toxicoman (ca să-și achiziționeze arma de foc pe care tăticul lui ar vrea s-o interzică americanilor cinstiți, dar de rând, deci lipsiți de norocul unui tătic prezidențial). Or, Hunter a mințit sfruntat. Era caz de cămașă de forță, atât de dependent era de crack. Un pericol public. Cu arme la el. Dar el are voie să fie. Căci e beizadeaua nr 1.

În timp ce Biden junior (și seniorul amnezic) scapă de lege, justiție și pedeapsă în urma târgului filial al infractorului cu procurorii, contracandidatul prezidențial al părintelui senil, un conservator, trece pe sub furcile caudine ale unei necruțătoare justiții americane care-l umilește în fel și chip. După ce presa mainstream a aceleași ”democrații” apusene l-a înjosit și demonizat de nu s-a văzut.

Concomitent, armele occidentale pe care unii furnizori occidentali le expediază în Ucraina cu enorm tam-tam și bătăi cu pumnul în piept sunt nu doar complet insuficiente, ci și de calitate cu totul îndoielnică, dacă nu sunt chiar sub orice critică. Motiv pentru care contraofensiva ucraineană a stagnat, s-a împotmolit, părea să fi eșuat, înainte de a putea fi reluată, fără să ajungă însă, la două săptămâni de la declanșare, la forța necesară.

Se vor îndrepta lucrurile? Punctual, poate. Pentagonul a admis că ”a calculat eronat ajutorul militar acordat Ucrainei”, greșind cu mizilicul sumei de” 6,2 miliarde de dolari”. Wow. ”Un fleac. Sunt ciuruit”, vorba lui Sergiu alias Miclovan, făcându-se de râs cu vopsea roșie la gură, în replică la întrebarea lui Ilarion Ciobanu dacă, ”măi băiete, e grav”?

Nu e grav. Un incurabil optimism ne-ar mai putea furniza firave speranțe. Cu sângele prelins la colțul gurii, presa și societatea americană (ca și cele germane) par să reacționeze la fel de autentic precum Nicolaescu în ”Cu mâinile curate”, divizate și traumatizate până în măduvă, cum sunt, de revoluția culturală neomarxist-maoistă lansată de extrema stângă sub ochii placizi ai stângii moderate. Ambele sunt bine unse și controlate de concerne americane profitând din plin de pe urma muncii robilor chinezi. Încât scandaloasele fapte ale mai-marilor puterilor apusene n-au cum să le mai șocheze într-atât, încât să se soldeze cu protestele masive necesare unui reviriment real și de amploare. Așa că nu pare să existe decât o variantă realistă de viitor.

Mascarada ”mâinilor curate” va mai continua.

Scrie un comentariu