Cele mai noi articole · Politică internațională

Revoluție europeană în materie de azil politic?

3 gânduri despre „Revoluție europeană în materie de azil politic?

 1. Nu prea inteleg eu care ar fi marile avantaje aduse de aceasta noua politica de azil, cu ce anume ar schimba jocul intr-atat de puternic incat sa existe chiar o schimbare a situatiei. Mi-e teama ca e doar un “political stunt”, sa arate ca fac ceva.

  Asta pt ca masurile care ar aduce cu adevarat o imbunatatire a situatiei ar insemna pierderi electorale pt semafor, cel putin pe partea de stanga a lui. Dupa ce populatia a fost ani de-a randul indoctrinata ca e obligatia nemtilor sa primeasca toti azilantii care vor sa vina, multi chiar au ajuns sa creada asta si acum nu ar accepta usor o respingere hotarata a migrantilor. Ori in orice masura, daca nu exista hotarare in aplicarea ei, sansele de reusita scad.

  Dealtfel, problema migratiei este si in USA, si acolo valul de migranti din LATAM este imens si nici cu “infamul” zid nu a fost redus, nici vorba de oprit.

  In afara de niste bieti cubanezi pacaliti sa lupte pt Rusia contra UA pentru un pasaport rusesc, nu prea se aude de doritori sa emigreze in Rusia sau China… stiu oamenii de ce.

 2. Dom Iancu, tin mite ca frate-mi a aplicat pentru emigrare in GE prin 1993. Vorbeste nemteste, a fost translator pentru niste tehnicieni nemti in Romania. Avem si rude in fosta RFG cat si RDG. In actele, a mentionat niste nume cum ar fi un var de-a lui taica-miu. La un moment dat am primit un telefon din Germania de la varul respectiv banuiesc. Nu a spus nimic, doar vroia sa stie daca numarul de telefon e real. Nu a iesit nimic. Oamenii aia nu vroiau alte probleme peste capul lor. Singura ruda cu care am gasit cale de comunicatie a fost o matusa din Zwickau.
  Ce vreau sa spun cu asta e ca nemtii sunt impotriva imigratiei si ca atare asa va fi daca nu deja exista o reactie adversa majora impotriva ei. Merkel a gresit major.
  Ma uitam in Berlin la vremea aia, turcii aveau monopol pe “garbage collection”
  Canada macar mai filtreaza imigratia, dar ce e in restul lumii e de groaza, inclusiv USA.

  PS.
  De Paste, acum cati-va ani am fost la o biserica romaneasca in Toronto. In multime era o intreaga shatra de tigani neaosi, de aia adevarati, ajunsi aici prin Mexic.

  1. Madam Merkel a importat nenumărate probleme, deschizând larg granițele în timp ce ridica din umeri a neputință și își dădea impotența drept mare realizare și perspectivă de viitor roză. ”Wir schaffen das” a spus ea, în inconturnabila ei inepție. În anii 90 eram uimit, șocat și întristat de reticența nemților din Germania la imigrarea sașilor și șvabilor din România. Nu înțelegeam ce e în capul lor. Apoi am văzut cum stânga se sforțează (voluntar sau involuntar) să desființeze lumea iudeo-creștină printr-un masiv import din lumea a treia de oameni de alte religii. Atunci au început să pătrundă în masă și teroriști islamiști, și antisemitism, și probleme sociale și economice legate de alimentarea societăților paralele, create de ideologia multiculturalismului.

Scrie un comentariu