Cele mai noi articole · Politică internațională · România

Drona din România: sabia și capul plecat și tăiat

9 gânduri despre „Drona din România: sabia și capul plecat și tăiat

 1. Bun, avem ramasitele dronei! Si acum?! Care este urmatorul pas intreprins de autoritatile romane?

  Atat ministrul, cat si mai ales tot aparatul de sub si de langa el, care ar trebui sa il consilieze si sa il protejeze (consilieri, purtatori de doctorate in securitate nationala, generali etc.) mi se par de o incompetenta de speriat. Dpmdv un astfel de anunt nu se face in halul acesta de comunicare, pasajul redat in articol este siderant nu numai dpdv completa lipsa de fir logic, dar asa ceva nu se anunta pur simplu intr-o emisiune la o televiziune! O situatie de asemenea gravitate se anunta intr-un cadru oficial, cu un mesaj clar, prezentand atat faptele cat si pasii urmatori pe care ii au in vedere autoritatile.

  Dar in Romania tentatia bagatelizarii problemelor, oricat de importante ar fi ele, s-a dus la un nivel care mie imi lasa putine sperante de rezolvare. Pentru ca nu e asa, o bagatela poata fi rezolvata de oricine, nu ai nevoie de cine stie ce competenta… Iar intre timp cred ca bagatelizarea asta se face si in mod inconstient, ca asa suntem obisnuiti.

  1. Pentru că se tolerează orice nesimțire orice dovadă de incompetență crasă, orice minciună, orice nedreptate, fără să se iasă în stradă, fără să li se ceară socoteală, de ce să nu le meargă sau să creadă că le merge orice contraperformanță, orice aberație, orice nepricepere și chiar orice crimă?

   1. Mi-aduc aminte de Viorica si de Dae. Niste superlative ale ridicolului. Astea-s sus in varful piramidei incompetentei da mai e o droaie dea-l de ei.

 2. O recapitulare:

  O drona sovietica a cazut in Zagreb intr-un cartier de studenti. 10 martie 22. Drona de tip Tu-141 proiectata in ani 70 secolul trecut. Fapt este ca si rusii si ucrainienii au acest fel de drone. La timpul respectiv, dupa ce a zburat peste Romania Ungaria si Croatia sa cam pus batista pe tzambal. Doar vre-o 70 de vehicule avariate, fara morti sau raniti.
  Am inteles ca a fost programata prost. Trebuia trimisa undeva si a ajuns altundeva datorita tastarii gresite a numelui tintei. Link:
  https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Zagreb_Tu-141_crash

  O racheta cade peste granita in Polonia si omoara doi oameni. Racheta de constructie ruseasca S-300. Iarasi ambele tari o detin, iar batista pe tzambal. Cica Ucraina a lansat-o spre o tinta aeriana si nu a functionat corect.

  Acum cad drone facute in Iran peste granita in Romania. Ceva e diferit fata de precedentele incidente. Nu e nici o indoiala ca sunt lansate de rusi, asta-i diferenta majora. Bine ca n-au murit oameni si ca atare 3 zile batista pe tazambal.
  Dupa mine, lucrurile vor merge spre mai rau decat spre bine. E creat un precedent si va fi impins inainte sa vada muscalu pana unde poate merge. Ce antiaeriana are Romania sa dea jos chiar peste Dunare (Chilia) niste drone Shahed

  Numai bine Dom Iancu.

Scrie un comentariu