Cele mai noi articole · Politică internațională · România · Spiritualitate

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile lui mortale (VI)


”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile lui mortale (V)

Obediența anticipativă. Sau cum și de ce suntem trădați Inadecvarea regimului Iohannis în chestiunea dronelor (care n-au fost un accident, ci o provocare, și anume una tipic teroristă, cum am demonstrat repetat) nu s-a încheiat prin convocarea însărcinatului cu afaceri rus. Pentru că nu li s-a răspuns cu adevărat disuasiv, terorismul moscovit și provocările lui…

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile lui mortale (IV)

Cum a reușit Radu Tudor să i-o ia înainte lui Putin și să-l nimicească pe M. Podolyak ”Influensărul” român e tare. Rău. În formele sale superioare, el e un soi de supraom nietzscheian. Și seamănă ca două picături de apă cu profeții antici. Unde pui că, informat din Olimp de cele se petrec la Moscova,…

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile lui mortale (III)

Despre cenzură și varii manifestări de cancel culture Există și influenceri care chiar merită urmăriți? Există, cum să nu. Sunt la antipodul tembeliziunilor cu filme despre găini care nasc pui vii, de care ne amintim când, de pildă, CNA acordă postului Nașul TV două săptămâni să prezinte dovada că sub Bucegi sunt tuneluri care duc…

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile sale mortale (II)

(Despre Barbie, barbiturice și propagandă totalitară) Pe vremuri, perplecșii se făceau luntre și punte și se duceau la Oracolul din Delphi ca să li se ghicească viitorul. Templul era dedicat zeului luminii, Apollo, dar clienții, pentru că deși erau tratați decent, asta erau pentru mai-marii locului, clienți, mai degrabă decât oameni credincioși, plecau de-acolo de…

”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile sale mortale (I)

Ne-au orientat cândva proorocii. Apoi înțelepții și operele lor. Sola scriptura. Orientează-te, orientați-vă în funcție de poruncile lui Dumnezeu, așa cum sunt ele articulate în Biblie. ”Sola scriptura” e principiul care, de bine de rău, i-a condus pe protestanți în ultimii 500 de ani și a jucat un rol considerabil în a conferi Vestului, dimpreună…

17 gânduri despre „”Influensărul” pe post de zeu fals și minciunile lui mortale (VI)

 1. Ce face securistul de CTP eu un cras caz de “straw man”. Eu nu-mi iau EV nu pentru ca soara-mea are datorii la curent.
  Dar, la fel ca whatabout-ismul, cred ca sunt facute intentionat. Pentru naivi.
  Oi, mi-aduc aminte vremea lui Iliescu, nu puteai avea o discutie logica cu vre-un votant de al lui.
  Numai bine Dom Iancu

  1. Cristian Tudor Popescu ar face bine sa se reintoarca la profesia de inginer de calculatoare in care a lucrat pana la Revolutie. Daca gaseste loc. E absolvent din promotia mea, 1981. Am facut armata in acelasi regiment de TR-isti la Ploiesti, unde era cunoscut ca un tip inteligent si extravagant.
   Am vizionat ceva mai mult din interviu. Ca ziarist e superficial si banal.
   Ii mai aseamana pe migrantii ilegali care trec Mediterana pe barci cu romanii care muncesc cinstit si legal in Occident, dar voteaza AUR.
   Asta-i o enigma care ar merita o explicatie. CTP zice ca acesti romani urasc Occidentul si democratia care ii hraneste.
   Am auzit ca AUR are sprijin mare in disapora. Eu nu inteleg cum romani a caror existenta depinde de acordurile UE, voteaza pentru AUR, adica isi taie craca de sub picioare. Eu voi vota contra lui AUR, tocmai pentru ca doresc ca pasaportul meu sa mai valoreze ceva.
   Pacat de el, ca-i baiat destept.

   1. Oportunist ca si Paunescu, Vadim si altii. Nu spun ca nu e destept dar asta nu e deajuns sa fi om. Trebuie un pic de bun simt si morala.

    1. Da, dar Paunescu si Vadim nu erau ingineri cu diploma luata cinstit.
     Cred ca profesia lor era “lingatori de blide”. Nu vreau sa scriu ce altceva lingeau.
     A fi inginer presupune un minim de rigurozitate.

   2. @Stefan
    Sunt cetateni care voteaza AUR in lipsa de altceva mai bun si uita ca AUR e un partid socialist aproape de extrema. Nu e nicio diferenta intre AUR si PSD, doar ceva nationalism suplimentar, dar atat. Interesant este ca PSD face parte din PS si nu-si mai pot permite sa fie nationalisti, se intreapta tot mai mult spre progresism, dar sa nu anticipam. Nu as vota nici in ruptul capului PSD, PNL, AUR sau USR. Nu votez socialism pentru ca nu duce nicaieri.

    1. Daca nu votezi nici cu PSD, nici cu PNL, nici cu USR, nici cu Ungurii (banuiesc), inseamna ca votezi pe jumatate cu AUR.
     Chestie de aritmetica.
     Contribui la aducerea lor la putere.

   3. Mulți români votează AUR pentru că au văîzut în Occident la lucru stânga europeană, care vrea să desființeze civilizația iudeo-creștină, și se iluzionează că postlegionarii ar fi pavăza cea mai bună. E același tip de raționament fals precum al tinerilor evrei care, în Holocaust, au decis să adere la socialism sau comunism, crezând că extrema stângă ar fi cea mai solidă apărare antifascistă.

    1. Domnule Iancu, sunt exact fiul unor tineri evrei care, in timpul Holocaustului au aderat la comunism pentru ca stiau ca singura alternativa la camerele de gazare de la Treblinka si Sobibor este victoria URSS.
     Si asa a fost.
     Un var de-al mamei si-a construit un radioemitator si a spionat pentru britanici.
     Un avion UK l-a scos de la Piatra Neamt imediat dupa 23 August. Varul a ajuns Tara Israel inca inainte de crearea Statului.
     Fiecare actioneaza depinzand de alternativele la dispozitie.

     1. Si unii dintre ai mei au greșit la fel. Sigur, se puteau face alianțe de conjunctură, în epocă, în lupta împotriva pericolului acut, dar el trebuiau limitate sever și încheiate cu conștiința denunțării lor imediat ce se putea. Nu URSS a obținut atunci victoria, ci aliații, cu arme occidentale, dar și cu sacrificiul multor ruși.

    2. Spre deosebire de parintii mei, romanii din diaspora au alternativa sa voteze cu unul din celelalte partide care nu sunt neolegionare si care nu aspira sa scoata Romania din UE, sursa lor de existenta.

 2. Sa compari Hamas cu pelerinii de la Iasi inseamna sa n-ai chiar nimic in cap. Poate ca a fost inteligent, dar nu mai e. La fel: daca e inteligent si e si ticalos, atunci degeaba e inteligent, nu dau doi bani pe inteligenta lui.

  1. Ce adevarat; “o lume in care evreii nu sunt in siguranta e o lume in care nimeni nu e in siguranta.”

    1. Sunt multe lucruri pe care nu le inteleg cum ar fi fizica cuantica ori psihologia puilor de cangur nascuti prematur si influenta paralelismului sinelor de cale ferata asupra strabismului lor.
     Dar cel mai mult ma intriga antisemitismul. Nu-i vad un motiv altul decat o invidie viscerala.

Scrie un comentariu