Cele mai noi articole

Vladimir Putin, unde e Taira?

Unde e Yuliia Paievska? Unde e ea, medicul care îi îngrijea ca o mamă nu doar pe copiii ucraineni răniți mortal de schijele bombelor tale de la Mariupol, ci și pe soldații ruși luați prizonieri?

De ce-i îngrijea, deși omorau copii? Știu, n-ai cum să înțelegi nici omenia și nici civilizația. Pentru că tu nu respecți nici una, nici alta. Pentru că tu nu ții nicio regulă. Pentru că tu, ca lider totalitar, crezi că ești legea țării tale, că o personifici și o încarnezi. Ca dictator, tu ești în Rusia legea. Singura lege.

Dar în lumea civilizată, din care face parte Ucraina, există legi și reguli. Potrivit lor, oamenii nu dispar fără urme. Potrivit lor, doctorii nu fac politică în fața pacienților. Îi oblojesc. Și le salvează viața. Îi tratează ca să-i facă bine și să revină la casele și familiile lor. Nu îi omoară cu Novicioc și cu Poloniu, ca polițiștii tăi politici pe cei pe care-i consideri inamici.

Nu le iau gâtul, cum îți tratezi tu adversarii. Nu le înscenează procese și îi vâră la regim de exterminare în lagăre de concentrare, cum l-ai osândit tu, necuratule, pe curajosul, pe curatul Navalnîi. Nu-i împușcă în casa scării, cum au omorât-o mafioții și kaghebiștii pe Ana Politkovskaia, sau pe stradă, cum l-au ucis ai tăi pe Nemțov. Nu-i defenestrează cum au fost uciși de agenți atâția medici ruși, doar pentru că și-au făcut datoria, protestând împotriva politicilor tale iresponsabile.

De ce nu i-a lăsat Taira să moară pe soldații ruși? Pentru că depusese jurămîntul lui Hipocrate! Și pentru că erau prizonieri de război! Și pentru că, spre deosebire de unitățile de criminali ai oștirii tale cotropitoare fără provocare a țărilor vecine, avea o conștiință! Și pentru că, spre deosebire de tine, potoman căruia nu-i trece niciodată setea patologică de putere, respecta legi, norme și reguli!

Unde este această femeie? Unde e Taira, cum i se spunea Yuliiei Paievska? A fost capturată de soldații trupele tale ruse, agresoare și invadatoare, la 16 martie. De ce au arestat un medic? Ca s-o violeze și pe ea, cum fac trupele tale care au militarizat violul și l-au tranformat pe cel în masă în arma de război menită să îngenuncheze Ucraina? De atunci a dispărut fără urmă. E de datoria Rusiei, al cărei dictator fascist ești, să dea socoteală în legătură cu existența și cu sănătatea ei!

Te somez, netrebnicule, să dai socoteală de soarta ei, de soarta eroinei de la Mariupol, înainte să te ajungă blestemele celor mulți din țara ta și din atâtea alte țări cărora le distrugi viețile și poate sufletele. Poate se vor îndura din când în când de tine demonii care te vor lua-n primire, după moarte, sceleratule, poate îți vor da și câte o permisie, ca să fierbi apoi cu mai mult spor, în smoala din cazanul ce ți s-a rezervat.

Știu, ”Rusia”, cum ți se mai spune ție în aceste zile, deși e numai o nefericită țară încăpută pe mâna ta odioasă de criminal barbar, contestă că Taira a fost arestată de ruși. Încă o minciună sfruntată. Poate că regimul tău speră ca lumea s-o uite pe Taira. N-o va uita. Cum nu-i va uita pe eroii de la Azovstal, din Cernihiv și Harkiv, din Kiev, Nikolaev, Mariupol, Bucea, Borodianka și aiurea.

Numele Tairei va dăinui. Va dăinui din veac în veac. Ca al altor martiri pentru omenie. Nu-l uita nici tu, asasinule. Ți se va cere să dai socoteală și pentru ea. Și aici, și altundeva.

Un gând despre „Vladimir Putin, unde e Taira?

Scrie un comentariu