Cele mai noi articole · Politică internațională

Marile minciuni ale propagandei teroriste privind războiul din Gaza

22 de gânduri despre „Marile minciuni ale propagandei teroriste privind războiul din Gaza

 1. Abia am vazut discursul lui Gilad Erdan la sedinta ONU de azi. A dat cu ei de pamant de nu se poate. Macar tot discursul a fost dat pe postul national aici, CBC.
  Acum, UN e teflon, scuipi pe ei ca pe o curva si spun ca ploua.
  Oricum a avut cuvinte grele si sper sa aiba ceva ecou.
  Numai Bine Dom Iancu

  1. Nu înțeleg fraza finală: “in clipa in care 🇮🇱 se dau bătuți,genocidul va începe…”
   Cum ar arata acea renuntare a 🇮🇱 la lupta?
   Concret, ce ar trebui sa faca ei,ca sa spuna cineva ca se dau batuti?
   Cum ar fi posibil genocidul impotriva 🇮🇱 , care deține arme nucleare?
   Mi se pare ca spuneti absurditati.

   1. Renunțarea Israelului la luptă ar fi conformarea la apelurile de încetare a focului ale prietenilor teroriștilor sau ale pacifiștilor și autoproclamaților umaniști, care consideră că sunt prea multe victime, ca și cum n-ar fi mult mai multe dacă nu se combate terorismul. A înceta lupta e a depune armele și a spune: acceptăm tot ce doriți. Iar arma nucleară nu e utilizabilă decât teoretic, nu și practic. S-a văzut la incursiunea teroristă a Hamas de la 7 octombrie, că teroriștii nu s-au temut de bomba atomică. Dacă terorismul nu e combătut, ucigașii de bebeluși se vor întoarce, Iar mamele vor emigra, dacă apucă să nu fie arse de vii. Statul evreu s-ar depopula. Bomba ar supraviețui și ar încăpea pe mâna teroriștilor.

    1. 1.Sunt constient ca Hamas si-a ascuns comandaturile sub spitale si scoli,e o tactica infernala care are efectele propagandistice scontate
     Dar daca 🇮🇱 ar opri bombardamentele si ar asedia fâșia Gaza (înteleg ca apa , gazele , electricitatea vin din 🇮🇱) pana cand populatia ar fi obligata sa-i predea pe teroristi ?
     Inteleg ca multi palestinieni aveau de lucru in 🇮🇱 ; acei oameni si-au pierdut serviciile, ce interes au ei sa sustina Hamas?
     2 de unde detine Hamas atatea 🚀 cand granita e controlata 6/7 de 🇮🇱 iar 1/7 de Egipt, unde militantii Hamas au fost spânzurați intr-o veselie de Armata ?

    2. Bombele ☢️🇮🇱 sunt in baze militare
     Soldatii nu pleaca din armata cand vor ei , iar depopularea nu se produce peste noapte
     IN PLUS, armele nucleare pot fi predate 🇺🇲 inainte sa ajunga 🐵 la ele.
     Va faceti griji inutile.

   1. Va vad foarte activ pe FB. Mie-mi repugna FB-ul. Poate voi reconsidera din pricina dvs. O mostra de informatie pe care am pierdut-o, postata de Gabriel Mursa

    A apărut o carte foarte interesantă despre războiul din Ucraina, coordonată de profesorul Sorin Bocancea. Eu am contribuit cu un capitol alături de Cosmin Popa, Gheorghe Onisoru, Ioan Stanomir, Anton Carpinschi, Carp Radu, Sabin Dragulin, Sorin Antohi, Valentin Naumescu, Serhii Hakman, Brindusa Armanca, Cristi Danileț – judecător, Alexandru Grumaz, Alexandru Muraru, Alexandru Lazescu, Petre M. Iancu, Miruna Munteanu, George Damian, Constantin Ilas, Serban Filip Cioculescu,

    Asemena enumerare de OAMENI nu trebie ascunsa in FB.

 2. Cei 3200 de copii ucisi pana in acest moment sunt tot o minciună a propagandei teroriste? 3200 de copii, mai mult decat în toate zonele de război de după 2019….Azi am vazut ca au fost bombardate ambulante.

  1. Cei 3000 de copii ucisi pina in acest moment in Gaza sunt tot o minciuna a propagandei teroriste. Pacat ca nu amintesti de sutele de copiii israelieni asasinati bestial de Hamas.

   O ambulanta care transporta teroristi inarmati nu e ambulanta, ci vehicul cu teroristi care trebuie ucisi. Cred ca asta e clar pentru toti.

   1. Este clar pentru dumneavoastra. Imi aduceti aminte de cei care nu recunosc Holocaustul pe motiv ca “nu au fost omorati chiar asa de multi evrei”. Acest numar este luat din Europa Libera. Face propaganda terorista Europa Libera? Mi se pare ca atingeti un nivel de ticalosie greu de conceput. Aveti vreo dovada ca au fost arme in ambulante? Puteti sa o prezentati?
    https://romania.europalibera.org/a/israel-fasia-gaza-razboi/32658546.html

    1. Pentru a comenta pe acest blog este nevoie să vă reṭineṭi injuriile! Nu se permit astfel de acuze la persoană. Puteṭi comenta idei, polemiza, dar orice atac de tipul celui lansat de dvs este nepermis.

    2. David Ionescu, numarul de 3200 de copiii nu este luat din Europa Libera ci din NGO-ul “Salvati Copiii”, care nu spune de unde l-a luat.
     A numarat NGO-ul copiii morti?
     Evident ca nu. NGO-urile repeta pseudo-informatii din gura Hamasului, sau a ministerului sau de “sanatate”, acelasi lucru.

     Afirmatia ca aproape jumatate din numarul victimelor din Gaza, asa cum e prezentata de acelasi minister al Hamasului, sunt copiii este absurda si nu merita nici o respingere.

     Despre atacul asupra ambulantei, uitati aici:
     https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/article-771619

     Eu n-am zis ca au fost arme in ambulanta, ci am zis ca erau teroristi in ambulante, si pentru asta sunt dovezi.
     Au fost publicate fotografii cu mortii scosi din ambulanta: sunt barbati tineri imbracati in uniformele negre ale Hamasului. Nici unul nu era in sacii de poleiala pentru protectie termica in care sunt introdusi raniti bolnavi dupa ce sunt dezbracati. De altfel erau cativa in aceeasi ambulanta, ori int-o ambulanta incap unul, maximum 2 paturi mobile.

     Asa ca nu mai vi se pare ca “ating un nivel de ticalosie greu de conceput”.
     Eu nu vorbesc asa cu oameni pe care nu-i cunosc.

     1. Stirea este data de Europa Libera. V-am dat link-ul. Pe logica dumneavoastra nimic nu poate fi dovedit, nu?
      Trec peste faza cu invelitul in poleiala termica si uniforme negre, care mi se pare de necomentat si observ ca in replica dumneavoastra imi citati o sursa israeliana…..Deci citati o sursa israeliana, ca si cum ar fi independenta :)). Pai pot sa citez si eu Al Jazeera? Uite, aici: https://www.aljazeera.com/news/2023/11/3/several-killled-in-israeli-attack-on-ambulance-convoy-gaza-health-ministry
      Esential, insa, este ca nu pricepeti un lucru: acestea sunt crime. Nejustificate si nejustificabile. Care vor aduce la randul lor alte crime. Nu este despre a numara CÂTI copii au murit, domnule Stefan. E asa greu de priceput?
      In incheiere, ma intreb cum sa numesti minciuna a propagandei teroriste “Opriți uciderea de copii palestinieni”?

      1. Daca va uitati mai bine, Europa Libera citeaza NGO-ul “Salvati Copiii”. Nu spune ca l-a verificat.
       Chestia cu “Opriți uciderea de copii palestinieni” este minciuna a propagandei teroriste, pentru ca Israelul nu tinteste deliberat in civili, nu tinteste in copiii.
       Hamasul tinteste deliberat in civili si in femei. Dovada este atacul din 7 octombrie care a ucis deliberat 1400 de civili si a luat ostatici alti 240.
       Ce ar trebui sa faca Israelul? Sa lase in plata domnului ostaticii sau sa-i elibereze prin lupta?
       Dumneavoastra ce ati face?
       Pentru dumneavoastra evreii nu exista. Nu-i numarati.
       Pentru dumneavoastra evreii s-au lasat dusi fara impotrivire in Holocaust, n-au decat sa se lase ucisi inca o data.

       N-am inteles ce-i cu “crimele care aduc alte crime”?
       Pentru israelieni este o obligatie sa lichideze pe criminalii care au executat pogromul din 7 octombrie.

       La ce se asteptau canibalii astia cand au invadat teritoriul Israelul ?
       Sa treaca Israelul la ordina zilei? Sa le raspunda cu flori? Cu boabe de orez?

       Va vad foarte pasionat de ideea ca evreii trebuie sa se lase ucisi.
       Daca de 2000 de ani au fost ucisi in fiecare generatie fara sa se poata apara, de ce nu inca odata?
       Ei bine, nu!
       Pacat de pasiunea dumneavoastra! Cautati-va alta ocupatie.

      2. Vă înșelați. Crimă este utilizarea în scop militar sau terorist a ambulanțelor. Nu atacarea teroriștilor din ele. Care e, firește, permisă de dreptul internațional. Acest drept internațional permite și bombardarea spitalelor utilizate de teroriști. Israelul evită să le bombardeze totuși, deocamdată, cel puțin, ca să nu pună în pericol pacienți și medici care ar fi trebuit de mult să se evacuze, (dacă se poate) fiindcă sunt avertizați. Nu de azi de ieri.

 3. Aflati aici cum Hamasul incearca sa scoata teroristi din fasia Gaza, sub camuflaj umanitar.
  O treime din cei pe lista ranitilor carora Hamasul le cerea evacuarea erau teroristi:
  https://www.foxnews.com/world/hamas-trying-sneak-injured-fighters-out-among-civilian-evacuees-us-official

  Hamasul a asasinat astazi civili care incercau sa treaca din nordul catre sudul Gazei.
  Sunt si poze pentru distinsul domn care solicita “dovezi”.

  https://www.ynetnews.com/article/ryjyna7qa

Scrie un comentariu