Cele mai noi articole · Diverse · Politică internațională · Spiritualitate

Kfar Aza. Și de la Haman la Hamas

10 gânduri despre „Kfar Aza. Și de la Haman la Hamas

 1. Se vede ca ati pus timp si efort in acest articol. Foarte bine scris.
  Deasemenea cred ca e un punct de inflexiune in istoria Israelului. Poate nu mai mare din punct de vedere existential ca 1973 razboiul de Yom Kippur dar parca mult mai crud. Nu intre soldati…Se vede de la o posta ca ce face, animalul asta in Ucraina inspira pe altii la fel de ucigasi de copii.

  1. Aveți aproape totală dreptate. N-ar fi de adăugat decât că este un punct de inflexiune pentru întreaga lume liberă. Doar că puțini înțeleg acest lucru și încă și mai puțini știu ce e de făcut.

 2. Autorul acestui articol ar trebui sa scrie scenarii de film, ca sta bine cu abilitatile de povestitor. Referitor la presupusele actiuni descrise in Biblie (o culegere de texte de acum 2000 ani), e interesant cum a prins intentia si gravitatea unor fapte, pe care le-a descris prin filtrul societatii din anul curent, nu conform realitatilor din vremea respectiva. Pe romaneste – las-o mai moale cu descrierea detaliata a faptelor si intentiilor din spatele lor, cand vorbim de evenimente care ar fi avut loc acum mii de ani…

  Toata lumea condamna atacul terorist al Hamas. Multi il exagereaza ca ajuta la amploarea povestii lor, si la fel de multi evita sa spuna pe fata ca represaliile executate de israelieni arata clar faptul ca dorinta lor este sa rada inamicul de pe fata pamantului, nu sa faca pace in zona.

  1. ”Toata lumea condamnă atacul terorist al Hamas”. Halal. Mai vedeți realitatea? Ați văzut demonstrațiile pro-Hamas de la Berlin, Londra, din Franța? Nu? Atunci ce să mai credem despre părerile dvs? Că ideologia și ura pe ”israelieni” v-au orbit și smintit?

   1. Nu va enervati pe Amalec-ul asta Dom Iancu, nu merita. Intrebarea e de ce posteaza aici. Intrebare de 10 puncte.
    Foloseste argumente false. Cred ca e un supozitor de extrema stanga ori dreapta, uns cu toate alifiile si infiltrat in bloguri sa le spunem nu “corecte politic”.

    PS: M-am intrebat de multe ori de unde vorba asta fara sens, “corect politic”. Dupa mine e un non sens, folosit ca o tautologie.
    Numai bine

    1. De acord. E o expresie de Absurdistan din anii de luptă comuniști. Are în ea un enorm potențial de răpu tocmai pentru că pare extrem de benignă chestiunea. Cine nu vrea să fie corect? Inclusiv politic? A preluat deci controlul asupra narativului prevalent, schimband la față societățile occidentale, cărora li s-a distrus, prin această sintagmă și aplicarea ei libertatea.

     1. Corect, inseamna sa te inscrii in anumite reguli sociale stiintifice si multe alte alea. Politic e pe de alta parte gresit definit pana si in mari dictionare.
      Initial porneste de la Zoon Politikon al lui Aristotel. E vorba de oraseni care-si pot raspandi ideile proprii in public in mod liber.
      Spuneti-mi daca gresesc.
      Respectele mele Dom Iancu

  2. Ce retin din toata varza dumitale e ca nu te deranjeaza foarte tare atacul terorist din Israel. Cu regret iti spun ca asta e un semn clar de psihopatie, indiferent ce motive crezi dumneata ca ai. Uciderea copiilor este un tabu puternic in toata istoria umana, pentru orice om. Drept este ca-i tabu doar pentru oameni.

   1. Dom Vali, e mai mult de psihopatie. E un un lucru impotriva naturii, si gata.
    Gena lor poate ramane in niste borcane intr-un depozit sub pamant. Si asta doar pentru a fi studiati. In final niste extraterestri non umani.

    1. Eu cred ca are si o conditie psihica, altminteri nu avea ce sa caute aici si sa se laude cu faptul ca-i dereglat. Nu-i doar dereglat, e si mandru ca-i dereglat.

Scrie un comentariu