Cele mai noi articole · România

Uimitorul PSD și lovitura lui de o inegalabilă măiestrie

Ciuma roșie” n-a ratat nici această ocazie unică de a ne impresiona și de a proba că-și poartă pe nedrept porecla. E un partid modern, competent, versat, exigent și destoinic.

PSD pare a fi o formațiune care face tot mereu alegerile optime. Vasile Dâncu a fost una dintre ele. De altfel, de la Dragnea încoace PSD nu s-a mai arătat niciodată mai bine pregătit și mai priceput ca acum. Când a izbutit, iată, să ne scuture, să ne șocheze și să ne miște adânc, până la lacrimi.

Căci a căutat el mult, ce-i drept, partidulețul. Dar până la urmă l-a scos proaspăt din cutie. Cum, pe cine? Pe un nou ministru al apărării numai bun să trezească totala încredere a românilor dornici de integrare occidentale, ca și pe a partenerilor apuseni și ucraineni ai României postcomuniste.

În fond PSD l-a depistat singur și fără ajutor extern de la Moscova, prin chiar competența ieșită din comun caracterizând partidul social-democrat în era Ciolacu, pe nou propusul ministru în persoana unui angelic îngeraș cu nume de arhanghel. E Angel Tîlvăr, de profesie ex-profesoraș de engleză.

Angeluș se distinge nu doar prin anii petrecuți ca parlamentar pesedist în era năstăsiotă și postnăstăsiotă, dragniotă, dănciliotă și ciolacoidă. Îl evidențiază și copilăria sa din Vrancea, cea puternic protejată de serviciul secret comunist numitea Securitatea. În cadrul ei activa cu succes, ca ofițer de contrainformații, chiar tatăl și progenitorul promițătorului tânăr și viitor ministru al apărării.

Ceea ce nu înseamnă că am fi de părere că fiii ar trebui să plătească pentru păcatele părinților. Nici pomeneală. Ci doar că ne tulbură și ne răscolește cât de cuprinzătoare e pepiniera de talente și genii a PSD. Și nu e cazul să ne mirăm că, descoperind un asemenea talent extraordinar, ”liderii PSD l-au desemnat, cu unanimitate, pe Angel Tîlvăr, drept candidat al partidului pentru funcția de ministru al Apărării”.

Așa ne informează G4Media. Decizia ar fi fost luată luni în Consiliul Politic Național (CPN) al partidului. Potrivit aceleași surse, ”Tîlvăr a fost promovat în PSD Vrancea de fostul baron local Marian Oprișan. În 2020 însă, Tîlvăr l-a susținut pe Marcel Ciolacu la șefia partidului, motiv pentru care a intrat în conflict politic cu Oprișan”.

Ce drăguț. Ce minunat. Ce uriașă iscusință pesedistă în depistarea celor mai capabili și promițători miniștri ai apărării României în această eră pașnică, deloc amenințată de război!

La asemenea măiestrie politică, adversarii politici ai PSD au toate motivele să se îmbrace gros. Cine-i poate sta împotrivă ultramodernului și hiperinteligentului partid al domnului Marcel Ciolacu? Cum să facă USR, REPER, PNL, AUR și compania să aibă o cât de mică șansă, la viitoarele alegeri? Vor trebui să fie fiare.

Și poate că nu le-ar strica să importe din vest politicieni neexpirați, politic clarvăzători și moral rectilinii ca Gerhard Schröder, Angela Merkel și Donald Trump, ca să facă față abilității tactice și strategice ieșite din comun a social-democrației românești și loviturilor politice magistrale și inegalabile aplicate adversarilor lor politici de urmașii pesediști ai lui Ion Iliescu.

Scrie un comentariu