Cele mai noi articole · Politică internațională

Când Biden are imperioasă nevoie de Trump

Biden și-a anunțat candidatura de mult. Acum și-a oficializat-o. Ceea ce n-o face mai bună pentru America. Sau mai acceptabilă pentru lumea liberă, la cârma căreia se află, prin tradiție, șeful superputerii. Nu de alta, dar omul nu e doar bătrân. Chiar cel mai bătrân din istoria candidaturilor la președinția americană. E și lipsit de fluență. E și lipsit de coerență. Și de o minimă încredere populară.

Biden e acum favorit, în această cursă, de vreme ce la democrați nu și-a anunțat candidatura decât Bob Kennedy junior, care e adulat de antivaxxeri, dar le pare multora conspiraționist. Iar de cealaltă parte a baricadei conduce în cursa pentru nominalizarea republicană un Donald Trump cu o susținere de doar 34 la sută. Care a pierdut o dată în fața catastrofalului Biden.

Tristul bilanț al primului mandat al lui Biden

Dar nici acesta din urmă n-are ce i-ar trebui candidaturii unui președinte în exercițiu. Bilanțul său e, în fapt, dezastruos, dacă luăm în considerare nu doar inflația, ci și retragerea dementă a SUA din Afganistan, trecerea Arabiei Saudite din tabăra americană în cea sino-iraniană, precum și invazia rusă, care nu s-ar fi produs dacă ar fi fost descurajată eficient.

Aprobarea acestui bilanț băltește undeva la un catastrofal 34%. Mai mult decât atât: nici democrații săi nu vor să-l mai vadă la Casa Albă. 70% dintre alegătorii democraților ar vrea ca Biden să nu mai candideze la președinție.

Biden își motivează decizia de a candida, afirmând că ar vrea să i se dea timp să-și termine, într-un al doilea mandat, ce-a început. Și că de el ar depinde ”libertățile” americanilor. Ce glumă sinistră.

Biden folosește termenul de libertate antifrastic, în conformitate nu cu sensul lui, ci cu doctrina woke. Pentru că nu de libertatea americanilor e vorba, ci de sporirea drepturilor ideologilor politicilor identitare, colectiviste, care invocă inflaționar drepturile unor minorități manipulate astfel, încât să se creadă discriminate și victimizate la culme, când de fapt nu sunt, ori sunt chiar favorizate, în detrimentul tuturor, prin așa-numita ”acțiune afirmativă”. Deci printr-un program rasist, ai cărui perdanți nu sunt doar albii, bărbații, creștinii și heterosexualii, ci toată America.

Corupție la nivel înalt

La toate acestea se adaugă relația apropiată cu propriul său fiu, Hunter Biden, despre care există substanțiale indicii că e nu doar toxicoman, ci și corupt, delincvent și infractor, vinovat fiind de-o evaziune fiscală, pentru rezolvarea căreia a împrumutat nu de mult, tardiv, două milioane de dolari. Or, plata retroactivă a unor datorii la fisc nu șterge infracțiunea fentării datoriei de a plăti taxe.,

Despre nefăcutele lui Hunter Biden și ale ministrului justiției condus de omul lui Joe Biden, Garland, ar vrea, mai nou, să depună mărturie un whistle blower de la ministerul american al finanțelor, amenințat și intimidat masiv, însă, de avocații fiului președintelui. Nu e deci clar dacă va putea da pe gură detalii despre modul în care autoritățile l-au favorizat și protejat pe fiul președintelui.

În apărarea căruia au sărit de altfel, în timpul precedentei campanii electorale, și patronii Big Tech. Cu complicitatea FBI, ei au cenzurat înainte de alegerile din 2020, în rețelele sociale, publicațiile și textele jurnaliștilor despre laptopul uitat de Hunter Biden la reparat și ajuns posesia proprietarului magazinului, care a divulgat poliției federale și presei informații legate de computer și de fișierele stocate pe el despre unele afaceri ucrainene și chineze, probabil ilegale, ale familiei Biden. Între care și Joe.

Pe scurt, candidatura lui n-ar fi posibilă, în mod normal, decât într-o ”democratură”, într-o republică bananieră și nu în ceea ce-a fost, secole de-a rândul, farul democrațiilor liberale.

Marea problemă a democrației americane

Zeci de oficiali de rang înalt ai serviciilor secrete americane au semnat în 2020 o scrisoare care acredita atunci minciuna, potrivit căreia laptopul lui Hunter Biden ar fi o ”creație” a serviciilor secrete rusești, menite să-l ajute pe Trump să câștige președinția.

Minciuna a fost îmbrățișată de spionii americani care voiau cu tot dinadinsul, cum au admis chiar ei, ca Biden să câștige, în ciuda faptului că investigațiile privind implicarea rușilor în scrutinul prezidențial american din 2016 a anchetatorului special, ex-șeful FBI Robert Mueller, n-au găsit, ani la rând, nicio probă în acest sens.

Această degradare a integrității oficialităților și implicarea serviciilor secrete în politică sunt absolut devastatoare pentru o democrație care se respectă. Nu mai puțin îngrijorătoare e, pe lângă acuza de corupție la adresa familiei Biden, cenzura operată de marile concerne tehnologice, la inspirația și cu complicitatea FBI, în rețelele sociale pe care le controlează.

Iată ce alimentează neîncrederea americanilor și occidentalilor în soliditatea instituțională și democratică a SUA, dând apă la moară teoriilor conspirației puse în circulație asiduu de dictaturi criminale, totalitare, ca a lui Putin.

Nevoia de Trump

Culmea e că democrații nu prea au candidați eligibili. Sigur, nu e exclus ca RFK (fiul fostului ministru al justiției, asasinat în 1968, după ce i-a fost împușcat la Dallas, în 1963, fratele prezidențial, John F. Kennedy) mai poate crește în sondajele democrate. Pentru că e un bun vorbitor. Și pentru că ar putea profita de crescânda parte a populației care și-a pierdut încrederea în președinte, în servicii, în Big Tech, în instituții, în presă și, în genere, în elitele politice și culturale.

Dar, după cum relevă unii experți conservatori, Joe Biden ar putea avea o șansă ieșită din comun. Va continua probabil să nu poată fi intervievat de jurnaliști, în speță să fie ascuns de colaboratorii săi, astfel încât să nu dea socoteală despre foarte îndoielnica sa capacitate cognitivă.

Ca atare, americanii ar putea să mai creadă că e în stare să conducă și să-l vrea pe el, în ciuda oricăror aprehensiuni, ca scut împotriva primejdiei ca Trump să revină la Casa Albă. Cum spune jurnalistul american Matthew Continetti, ”Biden are mare nevoie de Trump”.

Cel din urmă, în speță insistența lui de a candida din nou, în ciuda faptului că un Ron DeSantis ori Nikki Haley ar fi candidați republicani indiscutabil competenți, cinstiți și credibili, e atu-ul poate imbatabil care să-l ajute pe actualul președinte al SUA să justifice, salvaționist, desigur, presupusa necesitate ca el să continue să conducă superputerea, chipurile ca să-i salvgardeze democrația.

2 gânduri despre „Când Biden are imperioasă nevoie de Trump

  1. Off topic Dom Iancu. Happy Birthday Israel. Noroc de singura democratie din Estul Mijlociu. Voi aprinde o lumanare azi pentru cei cazuti in razboaie acolo si nu numai.
    Shalom Dom Iancu.

Scrie un comentariu