Cele mai noi articole

Maskirovka și agitprop reciclat


Mare și trist e bazinul de susținători ai cotropitorilor ruși în România. Unii se ascund după deget. Alții sunt entuziaști.

Îl citesc pe un domn vădit putinist, în opinia mea, pe numele său Ionuț Popescu, afirmând (pe Facebook) despre președintele Ucrainei, Zelenski, ceea ce se străduie Maskirovka Rusiei lui Putin să acrediteze de câțiva ani de zile. Și anume că Zelenski ar fi, chipurile, un ”produs media 100%”.

Preopinentul nu știu dacă denigrează conștient sau nu, dar mi se pare involuntar amuzant. Mă întreb dacă știe că, între timp, s-a produs totuși o invazie rusă în Ucraina, al cărei președinte s-a dovedit, în reacție la războiul terorist și genocidar declanșat de Moscova, la înălțime ca puțini alți lideri din ultimele sute de ani?

Mă mai întreb ce ar fi făcut el, Ionuț Popescu, în februarie 2022, ca președinte real (nu ”produs media”) când americanii i-ar fi propus să se evacueze din calea războiului de agresiune declanșat de Rusia, cu mercenari care-l vânau pe străzi (nu în vreun film, nu în vreun studio TV sau pe Facebook)?

Le-ar fi răspuns și el că ”are nevoie de muniție, nu de evacuare”, ca Zelenski? Nu? Atunci de ce se trezește vorbind defăimător? Se crede mai tare în pulpă decât liderul de la Kiev? Pe ce bază? O fi având sânge mai albastru? A fost în poziția lui Zelenski și s-a dovedit lider mai bun?

Poate, dacă tot știe să ne amuze copios, se crede mai inteligent decât criticii Rusiei lui Putin? Dar atunci de ce repetă aproape ad literam agitpropul Kremlinului despre Zelenski? Ca să strângă puncte la Moscova? La extrema dreaptă românească?

Nu știu. Și, sincer, nici nu mă interesează. Trist e doar că i se uită în gură sute de naivi. Ca să mă exprim politicos.

2 gânduri despre „Maskirovka și agitprop reciclat

  1. Cine este dl. Ionut Popescu? Imi pare rau, chiar nu stiu… iar o cautare pe google returneaza diverse persoane, inclusiv un “jurnalist economic și politician român, membru al Partidului Democrat Liberal”

    1. mie mi se pare subintelectual să acuzi de putinism așa pe oricine, la fel cum unii acuă de hitlerism așa pe oricine.

Scrie un comentariu