Cele mai noi articole · Politică internațională · România

Zelenski în SUA, la ceasul epuizării dorinței Poloniei de a ajuta

7 gânduri despre „Zelenski în SUA, la ceasul epuizării dorinței Poloniei de a ajuta

 1. Cred ca ati citit articolul lui Dom Gosu de azi. Armenia si Nagorno Karabah

  Daca nu, vi-l trimit, e consistent:

  https://www.contributors.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-razboiul-de-o-zi-din-nagorno-karabah-interesele-turciei-si-ale-iranului-in-zona-interviu-cu-analistul-armand-gosu/comment-page-1/?unapproved=589245&moderation-hash=4692fe6d64d4a06e17b655a63718ed63#comment-589245

  Dumnealui metioneaza si razboiul din Georgia in articol, ca un precursor. Ce ma intriga e ca Saakashvili a avut arme AA din Israel, in speta si citez:

  According to some reports, Georgia also possessed a battery of the Israeli-made SPYDER-SR short-range self-propelled anti-aircraft system. The Georgian air-defence early-warning and command-control tactical system was linked via Turkey to a NATO Air Situation Data Exchange (ASDE), which provided Georgia with intelligence during the conflict.

  Georgia has said that its key deficiencies were ineffective communication during action and its lacking air strength. Konstantin Makienko of CAST saw substandard instruction of pilots as the primary reason for the paltry conduct of Georgian air sorties. According to Georgian first deputy defence minister Batu Kutelia, Georgia was required to have a complex, multi-layered air-defence system to protect its airspace. Western officers involved with Georgia’s military indicated that Georgian military deficiencies were too great to be eliminated by new weapons.

  Acum, sper ca Ucraina sta mai bine in domeniul asta cu toate nu are AA din Israel, inca.

 2. Off Topic Dom Iancu,am scris un comentariu unui prieten si vreau sa-l imparasesc:

  Am citit un articol dar nu-l mai gasesc. Intr-o societate norma e nevoie de 2 politzai la mia de pietoni. In alea un pic mai nasoale de 4./mie. In Rusia sunt 40 / mie.
  Inchipuie-ti cat de soldati ar trebui in Ucraina. Sunt 45 de milioane si fiecare vrea sa omoare un rus. Un calcul simplu 45 000 000/40=1 126 000 soldati deploid all the time
  Chestia ca din astia vor muri iar restul vor trebui sa se odihneasca din cand in cand. deci ai nevoie de rezerve.
  In concluzie ruki nu pot sustine o armata de ocupatie de 3 milioane de soldati in Ucraina. Tampitul asta nu are habar ce a starnit. Si-a semnat certificatul de deces.

  1. Aveți dreptate pe deplin, dom Robert. Am spus și eu chestia asta la început de război. Mai mult, am reliefat, cu ajutorul unui sociolog german excepțional, Gunnar Heinsohn, care a analizat excelent, cândva, mobilul nazist al Holocaustului, că Rusia nu posedă demografic resursele unui astfel de război cu Ucraina și că își distruge populația, purtându-l. Dar lui Putin nu de Rusia și de populația ei îi pasă, ci doar de propria sa persoană și de puterea pe care o are.

   1. Zelensky e Canada. O sa va tin la curent. Abia astept sa-l ascult in parlament. Maine merge in Toronto sa se intalneasca cu industriasii.

    1. A ajuns in Toronto, securitatea e mai mare decat cand a fost Biden aici.
     Cea mai mare diaspora ucraineana dupa rusia e Canada.
     Canada mai livreaza inca 20 de vehicule militare blindate.
     In London Ontario e o uzina avansata care fabrica vehicule militare, Boston Dynamics.
     Canada livreaza tevi de rezerva pentru tunurile de 155 mm. Acestea se uzeaza (decalibreaza) dupa un numar de proiectile trase si e imperios necesar sa le schimbi.
     Cel mai important, Canada a asigurat instruirea a 3500 de ucraineni pana acum.
     Cu toate ca ajutorul financiar e mai mic ca cel al US, daca te uiti la ponderea pe cap de locuitor, Canada depaseste SUA.
     Discursul lui Zelensky din parlamentul Canadian in Otawa a avut un inpact mare; ceea ce era de asteptat. Aplauze la scena deschisa.
     PS. Bietul om era tras la fata, nedormit etc. Ce caracter tare!!!
     Va mai scriu maine daca mai aflu ceva nou. Numai bine va doresc.

Scrie un comentariu