Cele mai noi articole · Politică internațională · România

Bravo, Putin. Mersi, Kiril. O hartă globală făcută ferfeniță. Și o lume în ruine

4 gânduri despre „Bravo, Putin. Mersi, Kiril. O hartă globală făcută ferfeniță. Și o lume în ruine

 1. Aveti dreptate cand descrieti situatia Armeniei, pe de alta parte sa ne amintim de sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90, cand Armenia sprijinta de rusi a fost pe cai mari in relatia cu azerii.
  La o simpla privire pe harta, se vede ca o parte a Azerbaidjanului este inchisa de restul tarii dincolo de Armenia. Asemanator cum Karabahul era (este) inchis fata de Armenia.
  Astea sunt “cadouri” sovietice, care vor mai provoca razboaie inca generatii de acum inainte.
  Sovieticii au mutat populatii intregi, fara orice urma de compasiune pentru oameni sau respect al legii. Nefacutele astea nu pot fi refacute fara durere, din simplul motiv ca populatiile acestea au tinut in ele multa durere si ura, de-a lungul a decenii.

  Cat despre Scholz&Co, sa fim seriosi, cu cat capul e bagat mai adanc in nisip, cu atat e mai in siguranta. Eu cred ca dl. Scholz abia asteapta sa ii treaca cei 4 ani de mandat, asta e speranta lui. In ce masura o sa accepte partidele semafor niste infrangeri umilitoare in alegerile locale de anul acesta (SPD dupa AfD in Hessen!) si de la anul (cu un AfD bine peste 30% in Est), sa nu mai vorbim de europene, asta e intrebarea mea pentru restul mandatului domnului Scholz si pt anii de dupa. Teama imi este insa ca nu vor schimba nimic semnificativ si dupa alegerile din 2025, stramband din nas si dupa indelungi negocieri vor face o mare coalitie negru-rosu-verde-galben, doar ca sa lupte cu opozitia formata doar din AfD. Ceea ce ar lasa o cale libera pt ca cel tarziu in 2029 sa ai un AfD si mai radical formand guvernul. Oricum, pana atunci industria va fi bine pusa pe butuci de ideologia verde, asa incat oricum vocea Germaniei va conta mai putin.

  1. Rămâne speranța că liberalii și creștin-democrații vor găsi și suficient de mulți verzi și social-democrați care să-și bage până atunci mințile în cap și să miște Germania spre reindustrializare și redemocratizare.

Scrie un comentariu